Szolgáltatók Félezer robot gyártja a Mercedes új terepjáróit

Félezer robot gyártja a Mercedes új terepjáróit

autopro.hu | 2016.03.22 06:08

Félezer robot gyártja a Mercedes új terepjáróit

Az ABB 250 robotot szállít a Valmet Automotive finnországi Uusikaupunkiban működő üzemébe, ahol azok a Mercedes-Benz GLC típusú SUV-jai karosszériájának összeszerelését fogják végezni. A városi terepjárók gyártása 2017 elején kezdődik.

Hirdetés

Finnországban még sohasem írtak alá ilyen nagy értékű, ipari robototok beszerzéséről szóló szerződést. A beszerzéssel a Valmet Automotive megduplázza a tulajdonában álló ABB gyártású robotpark nagyságát: a robotok száma 500 fölé fog emelkedni. A nemrég bejelentett új gyártósor zöldmezős beruházás keretétben valósul meg. A beruházás során fő szerelősorok és részegység-összeszerelő cellák létesülnek. Az új robotok tovább erősítik a finn autóipari beszállító rugalmas gyártókapacitását, ami lehetővé teszi, hogy a cég a termelékenység fokozásával és az átfutási idők lerövidítésével továbbfejlessze gyártási folyamatait.

– Az ABB rugalmas és intelligens gyártási technológiái segítségével a Valmet Automotive csökkenteni tudja a beruházási költségeket, növelni tudja a termelékenységet, és gyorsabban tud reagálni a piaci igények változásaira – mondta Pekka Tiitinen, az ABB Gyártásautomatizálás és Hajtások divíziójának vezetője.

Az ABB Robotika robot-megoldásai a vevők – köztük a Valmet Automotive – számára kiváló hatékonyságot garantálnak a gyártási folyamatokban, segítségükkel pontosabb hegesztési varratokkal, szűkebb tűrésértékekkel, és összességében pontosabb gépgyártási technológiával gyárthatják a gépkocsikat. A rendelés alapján szállítandó robotok részben a 2013-ban bevezetett IRB6700 robotcsaládhoz tartoznak. Ezek a robotok robusztusabbak, és 15 százalékkal jobb az energiahatékonyságuk, mint az elődeiké. Karbantartásuk leegyszerűsödött, aminek köszönhetően a 150-300 kilogrammos kategóriában ezek tekinthetők a legalacsonyabb összköltségű és legjobb teljesítményű robotnak.

A megrendelés magában foglalja az IRB 8700-as robotokat is. A 2015 novemberében piacra került IRB 8700 termékcsaládhoz az ABB legnagyobb robotjai tartoznak. A 3,5 m karkinyúlású robotok akár 800 kg teher mozgatásra is képesek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink