Szolgáltatók Dunántúlon terjeszkedik a debreceni szállítmányozó

Dunántúlon terjeszkedik a debreceni szállítmányozó

autopro.hu | 2015.06.30 15:55

Dunántúlon terjeszkedik a debreceni szállítmányozó

A Trans-Sped Kft. felvásárolta a finn állami vasút tulajdonában álló Transpoint International (HU) Kft-t.

Hirdetés

A debreceni székhelyű, teljesen magyar tulajdonú Trans-Sped azért döntött a cég megvásárlása mellett, mert a jól működő, erős Transpoint International (HU) Kft. tevékenységével és földrajzi elhelyezkedésével teljes mértékben hozzájárul a Trans-Sped magyarországi piacbővítési elképzeléseihez.

A 25 éve alapított Trans-Sped cégcsoport éves árbevétele meghaladja a 11 milliárd forintot. Több mint 550 munkatárs segítségével teljeskörű logisztikai szolgáltatást biztosít megbízói részére. Eddig több mint 10 telephelyen tevékenykedett – a jelentősebbek: Debrecen, Tiszaújváros, Budapest, Körösladány.

A csoport gépjárműflottája több mint 120 db saját tulajdonú fuvareszközt jelent, ezen kívül 200 alvállalkozói tulajdonban lévő fuvareszközt látnak el a fuvarszervezők folyamatosan feladatokkal. A Trans-Sped 120 ezer négyzetméter fedett raktárterülettel rendelkezik. Teljes körű vámügynökségi engedélyeivel és garanciáival az Európai Unión kívüli országok kereskedelmét is képes kiszolgálni.

A korábbi anyavállalat, a finn VR Group azért adta el a Transpoint International (HU) Kft.-t, mert stratégiájával összhangban a saját észak-európai piacaira kíván fókuszálni. Így a Tatán, Tatabányán, illetve Budapesten is jelenlévő cég a 120 fős alkalmazotti gárdájával és a 42 ezer 500 négyzetméteres fedett raktári kapacitásával 2015. június 24-től a Trans-Sped cégcsoporthoz tartozik. A jelentős erőforrás-bővülés mellett új szolgáltatásként a légi és tengeri szállítmányozás is megjelenik a Trans-Sped szolgáltatási kínálatában.

A felvásárlással a Trans-Sped Kft. erősíteni kívánja dunántúli versenyhelyzetét, hiszen a kelet-magyarországi területen felépített üzleti kapcsolatok erős alapot és a megbízók számára is gazdaságos megoldásokat hozhatnak a két régió egyazon logisztikai szolgáltatójának kezében történő egyesítésével.

Kiemelt Partnereink