Szolgáltatók Buczkó Gergely lett Magyar Gumiabroncs Szövetség elnöke

Buczkó Gergely lett Magyar Gumiabroncs Szövetség elnöke

autopro.hu/P.M. | 2016.11.21 11:39

Buczkó Gergely lett Magyar Gumiabroncs Szövetség elnöke

A Pirelli Hungary ügyvezetője a hazai gumiabroncs-gyártók szakmai szövetségének (HTA) elnöki székében Muzsay Istvánt váltotta.

Hirdetés

Az új elnök, elődeihez hasonlóan továbbra is fontosnak tartja a hét hazai gumiabroncs-gyártó céget tömörítő szakmai érdekvédelmi szövetség tudásmegosztó szerepét a gumiabronccsal és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban. Nagy súlyt kíván fektetni arra is, hogy a felhasználókat és a szakmát közelebb hozza a szövetséghez és növelje annak ismertségét.

Buczkó Gergely 40 éves, az esztergomi ferenceseknél megszerzett érettségi után a Pécsi Tudományegyetemen, a Budapesti Gazdasági Főiskolán majd a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte tanulmányait. Közgazdász, szakközgazdász Executive MBA fokozattal. 2011-től a Pirelli Hungary Kft. ügyvezetője, 2016. októbertől pedig a kelet-közép-európai régió igazgatója (Csehország, Szlovákia és Magyarország). A HTA elnökségi tagja az alapítástól kezdve.

Buczkó Gergely anyanyelvén kívül angolul és németül beszél.

Az új elnök a szövetség legfontosabb feladatának a biztonságos közlekedés elősegítését tekinti. Ennek érdekében egyszerre kíván fókuszálni a szövetség tájékoztató szerepének növelésére és a megfelelő szakmai szolgáltatási háttér biztosítására. Buczkó Gergely megválasztásakor hangsúlyozta, hogy lépéseket tesz a szakma – elsősorban a szervizek – munkaerőhiányának enyhítésére. Céljai között szerepel az is, hogy a minőségi szakszervizeket, gumiszervizeket közelebb hozza a szövetséghez és hangsúlyosabban képviselje az érdekeiket.

Kiemelt Partnereink