Szolgáltatók Az ötös BMW gyártásával indul a Magna agresszív terjeszkedése

Az ötös BMW gyártásával indul a Magna agresszív terjeszkedése

autopro.hu/B.B. | 2017.03.06 07:33

Az ötös BMW gyártásával indul a Magna agresszív terjeszkedése

Március másodikán a bérgyártó megkezdte a bajorok népszerű modelljével kapcsolatos munkákat, hamarosan szintén Grazban készül majd két Jaguar, valamint másik két, egyelőre meg nem nevezett gyártótól származó modell. A kanadai vállalat nem kicsit pörgeti fel autóösszeszerelő szolgáltatását.

Hirdetés

Már készülnek az ötös BMW-k a Magna Steyr grazi üzemében - írja az Automotive News. A minapi, március másodikai startról a cég vezérigazgatója, Don Walker számolt be. A vezető azt is elmondta, hamarosan újabb modellek – például két Jaguar típus – összeszerelői munkálataival bővül az osztrák üzem tevékenységi köre, sőt újabb megrendelésekről is folynak a tárgyalások.

Walker elmondta, a Magna 2019-ig az autóösszeszerelő bérgyártásból 6,6 és 7,1 milliárd dollár közti árbevételt remél. Összehasonlításképp: ugyanez az érték tavaly „mindössze” 2,2 milliárd dollár volt. Az igazgató szerint az, hogy a következő években várhatóan bőven akad tennivaló a kanadai Magna-csoport osztrák leányvállalatánál, a cég tekintélyes szakértelmének és az OEM-ek részéről ennek köszönhetően kialakult bizalomnak köszönhető.

A Magna és a BMW együttműködése nem most kezdődik, 2003-ban már az X3, később pedig két Mini modell is Ausztriában készült. Az újabb ügyfélnek számító Jaguarral 2015-ben írták alá az első szerződést, ez a brit autógyártó elektromos I-Pace gépének jövő év elején meginduló bérgyártását készítette elő.

A Magna a világ legnagyobb autóipari szerződéses bérgyártója, tavaly az Automotive News száz legnagyobb beszállítót összefoglaló listájának harmadik helyén szerepelt.

Kiemelt Partnereink