Szolgáltatók Az önkormányzatok is beszállnak az elektromos autós bizniszbe

Az önkormányzatok is beszállnak az elektromos autós bizniszbe

MTI | 2016.08.05 08:42

Az önkormányzatok is beszállnak az elektromos autós bizniszbe

Hamarosan pályázhatnak támogatásért elektromosautó-töltő állomások létesítésére az önkormányzatok - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A tájékoztatás szerint a pályázatot jóváhagyták, a megjelentetéssel kapcsolatos adminisztratív feladatok vannak hátra.

Hirdetés

Mint írták, a kormány tervei között változatlanul szerepel a tisztán elektromos üzemű gépjárművek elterjedését ösztönző vásárlási támogatás bevezetése, amelyet az európai jogszabályokkal összeegyeztethető formában kíván megvalósítani. A támogatásra a pénzügyi fedezet rendelkezésre áll.

A támogatás mértékét egy, a nemzetközi tapasztalatokat magába foglaló és a hazai viszonyokat is figyelembevevő szempontrendszer alapján határozzák meg. Ennek nagyságáról még nem született döntés - áll a közleményben.

Az áfacsökkentést vagy az áfamentesség bevezetését az európai jogszabályok nem teszik lehetővé - írta az NGM.

A napi.hu csütörtökön írt arról több, az elektromosautó-programot ismerő - többek között kormányzati - forrásra hivatkozva, hogy autónként 2-3 millió forint közötti támogatást ad majd az állam, maximum 10-12 millió forintos értékhatárig. A végleges anyag még nem készült el - tették hozzá.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink