Szolgáltatók Az elektromos kocsik miatt csilingel a német posta kasszája

Az elektromos kocsik miatt csilingel a német posta kasszája

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.10.17 13:09

Az elektromos kocsik miatt csilingel a német posta kasszája

Nem hiába háborodott fel többek között a VW is a Deutsche Post döntésén: az autógyártónak állt szolgáltató igencsak ügyeset húzott a kis elektromos furgonok árusításával.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, piacra dobta saját fejlesztésű és gyártású elektromos kis áruszállítóját a Deutsche Post. Az első pár hónap után úgy tűnik az eladási számokból, a nagyobb autógyártók (mint például a VW) szemét nem hiába szúrta, hogy a szolgáltató a saját lábára áll, és ezentúl saját maga gondoskodik autóflottájáról, hiszen már ezernél is több ilyen gépet állítottak forgalomba.

A Deutsche Post leányvállalata, a Streetscooter által gyártott modell olyan sikeres, hogy a bochumi és kölni tesztek után már a flottabővítést tervezgetik a németek. A kamionhirek.hu szerint már egy harmadik német település, Stuttgart utcáin is megjelentek az elektromos furgonok. A további terjeszkedést segítheti, hogy egyre több nyugat-európai nagyváros tervezi a belvárosi részek belsőégésű motorral szerelt kocsiktól való megtisztítását.

A szolgáltató nem rest kihasználni az alkalmat, jövőre már tízezer darabot gyártanának a típusból, sőt a saját igények kielégítése mellett a külföldi piacokon is bemutatnák azt. Egyes hírek szerint Bécs, Prága és Amszterdam is érdeklődik a zöld levél- és csomaghordó járművek iránt.

Kiemelt Partnereink