Szolgáltatók Az Ubernek és a Lyftnek köszönhetően egyre kevesebb lehet az autótulajdonos

Az Ubernek és a Lyftnek köszönhetően egyre kevesebb lehet az autótulajdonos

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.11 13:40

Az Ubernek és a Lyftnek köszönhetően egyre kevesebb lehet az autótulajdonos

Egy új tanulmány jelentős változást talált a viselkedésben, amikor az utazásmegosztó szolgáltatásokat kitiltották tavaly Austinból.

Hirdetés

Amíg logikusnak tűnik, hogy az embereknek kevesebb autója van, ahogy az utazásmegosztó szolgáltatások, mint a Lyft és az Uber egyre nagyobb teret nyer, eddig nem volt rá módszer, hogy a valós hatásokat vizsgálják.

Aztán az Ubert és a Lyftet kitiltották Texasból. Kutatók egy csoportja a Michigani Egyetem Közlekedési Kutatóközpontjából, a Texas A&M Közlekedési Központjából és a Columbia Egyetemről bebizonyították, hogy az utazásmegosztó vállalatok megváltoztathatják az autó tulajdonosi viselkedést, ami kevesebb magántulajdonban levő autóhoz vezethet a jövőben.

A vizsgáltak 41%-a használja saját autóját a közlekedésre, míg 9% vásárolta az autót azért, hogy pótolja a hiányt, amit az Uber és a Lyft hagyott maga után. Csak 3%-uk használta a tömegközlekedést, míg 42% valamelyik utazásmegosztó szolgáltatást, ami kitöltötte az űrt, amit a két nagy vállalat hagyott maga után.

Az austini lakosok nem siettek eladni autóikat, amikor az Uber és a Lyft visszatért a városba, de a tanulmány azt mutatja, hogy az autótulajdonosok száma csökkenhetne, ahogy az utazásmegosztó szolgáltatások és az önvezető járművek használata nő.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink