Szolgáltatók Az Amazon is megszerezné a járműipar kincses térképét

Az Amazon is megszerezné a járműipar kincses térképét

autopro.hu | 2016.04.04 09:45

Az Amazon is megszerezné a járműipar kincses térképét

A kiskereskedelmi cég szívesen betársulna a német autógyártók HERE navigációs szolgáltatásainak fejlesztésébe, a lépéssel most először érkezne az autóiparon kívülről új résztulajdonos.

Hirdetés

A Daimler, az Audi és a BMW tavaly decemberben 2,5 milliárd euróért vásárolta meg a Nokiától a HERE navigációs szolgáltatást, majd márciusban jelezték, hogy további szereplőket várnak a fejlesztésekhez. Belsős információkra hivatkozva az Automobilwoche most azt írja: az Amazon, mely jelenleg fogyasztóként áll kapcsolatban a HERE térképeivel, felfigyelt a németek felhívására.

A hírt egyelőre sem az internetes kereskedelemmel foglalkozó vállalat, sem az autógyártók nem kívánták megerősíteni. Az egyezséggel mindenesetre az Amazon egy új kaput nyithatna az autóipari szereplők felé, amivel tovább növelhetné fogyasztói körét, a német gyártók pedig elérhetnék céljaikat: nem csak a fejlesztési költségek oszlanának el egyenletesebben, stabilabb pénzügyi hátteret adva a vállalkozásnak, hanem újabb tagok bekapcsolásával részletesebb valós idejű információkat nyújthatnának a felhasználóknak.

Egyes hírek szerint az Amazon szívesen beszállna a navigációs üzletbe

A HERE nem csak az Amazon érdeklődését keltette fel: a német trió tárgyalásokat folytat a Continental képviselőivel is, ezen kívül pedig a Ford és a Renault is mérlegeli a projekthez való csatlakozás előnyeit.

Kiemelt Partnereink