Szolgáltatók A magas biztosítási díjak miatt nem fogynak az e-kocsik?

A magas biztosítási díjak miatt nem fogynak az e-kocsik?

autopro.hu/B.B. | 2017.02.06 10:10

A magas biztosítási díjak miatt nem fogynak az e-kocsik?

Hiába fejlődik a kiszolgáló infrastruktúra, hiába támogatják a kormányok a zöld kocsik vásárlását, az összefogás nem teljes: a biztosítók magas árai mellett más is nehezíti a nagyvárosok levegőjének tisztítását.

Hirdetés

Olyan kritikus a levegő minősége egyes nagyvárosokban, hogy mindenki egymást sürgeti: a gyártók a döntéshozókat, a döntéshozók az infrastruktúra-fejlesztőket, természetesen a körből – ha közvetve is – a fogyasztók sem maradhatnak ki. Az Evening Standard szerint legújabban brit miniszterek csoportja szólalt fel az elektromos kocsik biztosítási díjainak csökkentése miatt.

Ugyanakkor a biztosítási díjak nem hiába magasak: a brit Institute of the Motor Industry szerint a szolgáltatók az e-járművek lehetséges javítási helyszínei, illetve a szakképzett szerelők alacsony száma miatt emelték a hagyományos hajtású kocsik díjainak másfélszeresére az elektromos kocsikkal kapcsolatos árakat.

A magas biztosítási összegeket felmérések szerint a londoni autósok 65 százaléka tartja komoly visszatartó erőnek vásárláskor – ez csaknem annyi, mint ahányan a töltési lehetőségek miatt panaszkodtak. A kutatás szerint a brit fogyasztókat a környezetszennyezés és a szmog sem hatja meg: bár 70 százalékuk aggódik az ügy miatt, az elektromos kocsik terjedéséhez úgy látszik, a kínálati oldal minden területén kedvezőbb feltételeket kell nyújtani a vásárlóknak a benzines és dízeles kocsikhoz képest.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink