Szolgáltatók A jövő technikáját mutatja meg a Mach-Tech

A jövő technikáját mutatja meg a Mach-Tech

Pardavi Mariann | 2015.05.12 14:31

A jövő technikáját mutatja meg a Mach-Tech

Május 12-én megnyitott az Ipar Napjai (Machtech) kiállítás a Hungexpón. A szakmai rendezvényen 19 ország 382 kiállítója állítja ki újdonságait.

Hirdetés

Az esemény megnyitóján Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta, az elmúlt rendezvényhez képest ezúttal 15 százalékkal több cég jelent meg, még nagyobb kiállítóterületen.

Az itt jelen lévő cégek nemcsak egyszerűen kiállítanak, hanem elhozzák a jövő fejlesztéseit, azokat a technikákat, amelyekkel 3-4 év múlva fog dolgozni az ipar.

Megnyitó beszédében kiemelte a kiállítés újdonságaiból a robotikát, a 3D nyomtatást és az úgynevezett Application Zone-t, ahol az érdeklődők az ötlettől a végtermékig nyomon tudják követni a folyamatokat.

Ipar Napjai (Mach-Tech) 2015
Kattintásra képgaléria nyílik.

Ezt követően Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára állt színpadra, aki elmondta, a kormány törekvései szerint a jövőben az uniós források 60 százalékát kívánják gazdaságfejlesztésre fordítani, kiemelt tekintettel a kis- és középvállalkozásokra. Mint fogalmazott, annál is inkább fontos terület a kormány számára az ipar, mert több mint 130 ezernek ad munkát.

Az ipar óriási fejlődésen ment keresztül, a használt technológiák gyorsan változnak, éppen ezért fontos ez a kiállíás, ahol a jövő technikáját mutatják be – mondta el az autoprónak az államtitkár. Az ipar a gazdaság motorja, ezért minél több kkv-t szeretnénk becsatornázni beszállítóként. 2012-ben indult el a duális képzés, mára kapott igazán nagy lendületet a kezdeményezés. Jelenleg a cégek mintegy 3-4 százaléka vesz részt, ezt a számot mindenképp növelni szeretnénk az adminisztrációs terhek csökkentésével és támogatásokkal.

Az Ipar Napjai (Machtech) kiállítás egészen május 15-ig tart. Az utolsó napon szakportálunk közreműködésével rendezik meg a Techtogether GTE Machtech nevet viselő mérnökhallgatói csapatversenyt, ahol tehetséges fiatalok mérköznek meg elméleti és gyakorlati feladatokkal.

A rendezvény nyitóeseményén osztott ki a Gépipari Tudományos Egyesület hat nagydíjat és egy különdíjat.
Nagydíj nyertesek:

  • Flexman Robotics Kft.
  • Froweld Kft.
  • Linde Gáz Magyarország Zrt.
  • Pure Air Kft.
  • Weidmüller Kereskedelmi Kft.
  • Werth Magyarország Kft.

Különdíjat nyert: Beckhoff Automation Kft.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink