Szolgáltatók A jövő generációi felé nyit az AVL Autókut

A jövő generációi felé nyit az AVL Autókut

Gégény István | 2016.10.25 08:30

A jövő generációi felé nyit az AVL Autókut

Amint a neve is utal rá, autóipari kutató vállalat sem hiányozhatott az Automotive Hungary kiállításról. Főként a fiatalok számára kívántak láthatóbbá válni.

Hirdetés

A céges partnerkapcsolatok építése mellett egyre hangsúlyosabb az őszi hazai járműipari seregszemle kiállítói körében a tehetségek felkutatásának, megszólításának szándéka. Így volt ezzel az AVL Autókut is, akik elsősorban imázsépítési szándékkal jelentek meg a rendezvényen. Úgy érzik, a szélesebb közönség még kevéssé tud a létezésükről, az általuk végzett, elsősorban a hajtásláncok fejlesztését célzó mérnöki tevékenységekben rejlő lehetőségekről.

Márpedig ez a fejlesztési terület igencsak izgalmas, változásban lévő, újdonságokat tartogató szegmens a járműiparon belül, a cég a duális képzésben is részt vállalva mindent megtesz, hogy a jövő mérnökei idehaza idejekorán beépülhessenek a szakma vérkeringésébe.

Az AVL Autókut egyik fő erőssége a fékpados mérések világa. Legyen szó elhasználódási vizsgálatokról, vagy akár szimulációs tesztelésről, kalibrációs mérésekről, gyártástámogatásról, a motorfejlesztés számos szeletébe belevetik magukat a társaság szakemberei, s erre kínálnak lehetőséget leendő munkatársaiknak is.

Az Automotive Hungary ideje alatt számos gyakornoki lehetőséget kínáltak az érdeklődőknek – ottlétünk során épp ilyen témában tájékozódott egy fiatal hölgy a standnál –, de olyan cégek is megfordultak a kiállító vállalatnál, akik mérőberendezésekhez tudnának alkatrészeket beszállítani.

Kiemelt Partnereink