Szolgáltatók

Új utakat és hidat hoz a magyar-szlovák erősödés

A magyar-szlovák politikai és gazdasági kapcsolatok soha nem tapasztalt magas szintre jutottak - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, a magyar-szlovák gazdasági vegyes bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Szerző: MTI | 2016.12.09. 15:32

Minden második cégvezető új embereket akar felvenni

A nemzetközi és a magyar gazdaság stabilitásával, továbbá a vállalati tranzakciós piac bővülésével számolnak jövőre a magyar cégvezetők - derült ki az EY legfrissebb Globális Tőkebizalmi Barométeréből.

Szerző: MTI | 2016.12.09. 15:26

Zsuga Zsolt: a Shinwa tevékenységéből a NOHAC tagjai is profitálnak

Az alapítás óta eltelt tíz évben egyebek között beszállítói konferenciákkal, céglátogatásokkal segítették vállalkozásaik kapcsolatépítését, és 2016 elején megrendezték az I. NOHAC Autóipari Állásbörzét a Miskolci Egyetemen.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.12.09. 10:30

135 milliárd forinttal többet exportáltak a kisvállalkozások

Az ország export teljesítményének értékelésekor gyakran elhangzik kritikaként, hogy a külkereskedelmi többlet kizárólag a multinacionális cégeknek köszönhető, azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a társaságok magyar munkavállalókkal és jelentős részben magyar beszállítókkal dolgoznak, ezért a multinacionális vállalatok exportját értékelni kell - közölte Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

Szerző: MTI | 2016.12.09. 08:54

400 millió forintból fejleszt a Waberer´s

A Waberer´s International belföldi üzletága, a Waberer´s-Szemerey Logisztikai Kft. a WebEye telematikai megoldását választotta járműveinek monitorozására és telematikai elemzésére, a projekt értéke meghaladja a 400 millió forintot - közölte a WebEye International.

Szerző: MTI | 2016.12.09. 08:42

A kormány az önvezetés élvonalában látná Magyarországot

Magyarország jó irányba halad, hogy az európai autonóm jármű technológia (önvezető járművek fejlesztése) területén az élvonalba kerüljön - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára Hollandiából.

Szerző: MTI | 2016.12.08. 16:58

Bővítette tatabányai telephelyét az Axiál

A mezőgazdasági gépek kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó Axiál Kft. szerdán adta át tatabányai telephelyének szervizépületét, a beruházás egy négy és fél milliárd forintos fejlesztési program egyik utolsó állomása.

Szerző: MTI | 2016.12.08. 12:11

Cseresnyés Péter: teljesen megújult a szakképzés

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerint lehetővé vált, hogy a jelenlegi uniós finanszírozási ciklus végére ötmillióan dolgozzanak Magyarországon.

Szerző: MTI | 2016.12.08. 09:45

Ez a jövő: napról napra több gyártási folyamatot végeznek robotok

Az ipari robotok széleskörű alkalmazása egyre elterjedtebb, melynek hátterében az automatizáció előnyeinek kiaknázása áll, javítva ezzel a vállalatok piaci pozícióját és versenyképességét. Rövid időn belül extrém növekedés várható az értékesített robotok piacán, amely a high-tech fejlesztéseket mindennapivá teszi.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.12.07. 14:30

« ...3456789... »
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink