Szolgáltatók

Idén is ötvenhat csapat verseng a II. Automotive Foci Kupán

A hazai gépjárműipar élvonalában álló vállalkozások ezen a hétvégén nem a szakmájukban, hanem kikapcsolódásképpen műfüves pályákon készülnek bizonyításra, amelyhez ideális színhelyet biztosít a II. Automotive Foci Kupának otthont adó mátyásföldi Ikarus Sportpálya. A szabadidős sportesemény szervezője a PromoSport Kft., amely közel hatvan, a mostanihoz hasonló torna tapasztalatával készül a szombati focifesztiválra.

Szerző: autopro.hu | 2017.04.19. 15:48

Világszínvonalú cég szaktudásával épül a zalaegerszegi tesztpálya

A tesztpálya első üteme várhatóan 2017 végére megvalósul, és 2018-tól már elkezdi működését. A pályát, a várakozások szerint, jövő év végére már össze lehet kapcsolni egy intelligens útszakasszal is. Európában nincs olyan tesztpálya, ahol ki lehet próbálni az úgynevezett autonóm, önvezető járműveket, a zalaegerszegi objektum tehát egy teljesen egyedi lehetőség lesz.

Szerző: MTI | 2017.04.19. 12:35

Kína aktívan ösztönzi az elektromos járművek elterjedését, pedig csökkenti az utánuk járó támogatást

A kínai autóipar ambiciózus terveket dédelget új elektromos autómodellek bevezetésére azzal együtt is, hogy a kínai kormány az állami támogatás fokozatos megvonásával és az eladásokban kötelező elektromos kvóta bevezetésével igyekszik elérni, hogy a gyártók saját erőből finanszírozzák az elektromos autók gyártását.

Szerző: MTI | 2017.04.19. 09:01

A Stadler nyerte a MÁV villamos-vasút tenderét

A Stadler Rail Valencia S.A.U nyerte meg a MÁV-Start tram-train (villamos-vasút) beszerzésére kiírt pályázatát, a járművek Szeged és Hódmezővásárhely között közlekednek majd - közölte a vasúttársaság.

Szerző: MTI | 2017.04.19. 08:52

Jelentősen csökkenti a CNG árát a Főgáz CNG Kft. a töltőállomásain

A zöld közlekedés elterjedésének elkötelezett támogatójaként a Főgáz CNG Kft. két közforgalmi, bárki számára igénybe vehető és két üzemi sűrített földgáz (CNG) alapú töltőállomással rendelkezik, továbbá Kaposvár tömegközlekedésének üzemanyag-ellátásáról is gondoskodik leányvállalatán keresztül.

Szerző: MTI | 2017.04.16. 06:00

Már nem pusztán összeszerelő üzem vagyunk, erősödik a K+F

A Magyarországon jelen lévő legnagyobb járműipari vállalatok, a beszállító kis- és középvállalkozások, az utánpótlásképzésért felelős felsőoktatási intézmények és a kormányzat képviselői is a legmagasabb szinten és nagy számban képviseltették magukat a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) negyedik alkalommal megrendezett járműipari találkozóján. A rendezvény célja, hogy a szektor képviselői számára lehetőséget adjon a járműgyártás jelenének és továbblépési lehetőségeinek megvitatására, ezáltal segítve az együttműködést és az ágazat folyamatos fejlődését.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.04.14. 06:31

Az EU támogatásával épülnek LNG és CNG töltőállomások Magyarországon

Csaknem 30 millió euró támogatást kapnak a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) és a kormány támogatásával benyújtott közlekedésfejlesztési projektek az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) keretéből, a forrásokból gáztöltőállomások épülnek - közölte az MGKKE.

Szerző: MTI | 2017.04.13. 07:23

A MÁV új emeletes vonatait Szolnokon hegesztik és Dunakeszin szerelik össze

Negyven nagy kapacitású, emeletes motorvonatot vásárol a MÁV-Start a Stadler cégtől, az első KISS elnevezésű járművek 2019 tavaszán állhatnak forgalomba a váci és ceglédi vonalon. Az emeletes vonatok gyártásában több mint 50 százalékot képvisel a magyar részarány.

Szerző: MTI | 2017.04.12. 15:00

A kínai gépipar először győzte le a németet

A Moszkva elleni szankciók bevezetése óta tavaly fordult elő először, hogy Kína Oroszországba irányuló gépipari exportja felülmúlta Németországét.

Szerző: MTI | 2017.04.12. 09:16

Veszprémi István: gyakorlati hasznot hozhat a nemzetközi szinten értelmezhető beszámoló

Nemcsak a multik hanem a hazai tulajdonú kkv-k számára is számos előnnyel járhat amennyiben az éves beszámolójukat a nemzetközi pénzügyi beszámolási standard (IFRS) alapján készítik el. A témában a Deloitte nemzetközi könyvvizsgáló és adótanácsadó cég szervezett konferenciát, ahol a résztvevőkkel gyakorlott szakemberek osztották meg tapasztalataikat.

Szerző: autopro.hu | 2017.04.11. 10:30

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink