Szolgáltatók

Egyre több román vezet új autót

Romániában 17 százalékkal nőtt az új járművek értékesítése az első fél évben a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte a román autógyártók és -importőrök egyesülete szerdán.

Szerző: MTI | 2017.07.20. 08:54

A magánfuvarozók az EU közlekedési biztosánál tiltakoztak az új nyugat-európai szabályok ellen

Az Európai Unió közlekedési biztosánál tiltakoztak a kelet-európai országok fuvarozóinak képviselői az új nyugat-európai szabályok miatt, amelyek megítélésük szerint akadályozzák a szolgáltatások szabad áralmását, ezért ellentétesek az uniós alapelvekkel – mondta Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete főtitkára.

Szerző: MTI | 2017.07.17. 14:18

A nagy autógyártók megpróbálnak kibújni a kínai villanyautó-kvóta alól

A Kínában dolgozó nemzetközi autógyártó cégek levélben fordultak a pekingi hatóságokhoz azzal a kéréssel, hogy halasszák el a hibrid és elektromos autók gyártási kvótájának bevezetését, mert ennek feltételeit egyelőre nem tudják teljesíteni, és bevezetése felborítaná üzleti modelljüket.

Szerző: MTI | 2017.07.14. 15:46

Regionális Autóipari Beszállítói Konferencia és Gyárlátogatás Győrben

Hatodik alkalommal rendez Autóipari Beszállítói Konferenciát a QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft. Győrben szeptember 27-28-án. A rendezvény az idei évtől regionális, ugyanis a QFD a magyarországi mellett megkapta a VDA QMC képzések szlovéniai, horvát, szerb, bosnyák és makedón licencjogát is, ezért idén ezen országokból is várnak résztvevőket.

Szerző: autopro.hu | 2017.07.14. 11:08

Robogók százezrei futnak kötelező biztosítás nélkül

Napjainkban több mint félmillió robogóval közlekednek Magyarországon, ezeknek csupán mintegy 55 százalékára kötöttek már kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb-t), ugyanakkor a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) becslése szerint mindössze 15-20 százalékuk után fizetik ki rendszeresen az átlagosan évi 3 ezer forint díjat.

Szerző: MTI | 2017.07.14. 08:41

Több országban az S&T tulajdonába került a Kapsch BusinessCom

Az S&T csoport bejelentette, hogy felvásárolta a Kapsch BusinessCom AG. cseh, szlovák és magyar leányvállalatait. A megállapodást az S&T csoport és a Kapsch Csoport anyavállalatai írták alá, és az utóbbi három közép-európai országban tevékenykedő vállalatát érinti.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.07.12. 14:51

Matrica-körkép: ennyibe kerül autópályán bejárni Európát

Itt a nyár, a vakáció szezonja, sokan, sokfelé járunk nyaralni, azonban nem árt tisztában lenni vele, hogy melyik országban kell fizetni az autópálya használatáért, és mennyit. Cikkünkben összefoglaljuk a leghasznosabb információkat.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.08. 06:30

Dízelbotrány: letartóztatták az Audi egyik volt vezetőjét

Az Egyesült Államok Bírósága tett feljelentést egy korábbi Audi vezető ellen. Az olasz menedzsert csalással, az USA környezetvédelmi törvényeinek megsértésével és összeesküvéssel vádolják. Németországban tartóztatták le.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.07. 13:17

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink