Szolgáltatók

Régiós bérek az autóiparban – magyar vs. szlovák fizetések

A Szlovák Autóipari Szövetség arra figyelmeztetett, hogy 2020-ra akár 14 ezer munkavállaló is hiányozhat a szlovák autóiparból. Logikus megoldásnak tűnik, ha a közeljövőben ráígérnek a magyar fizetésekre?

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.04.03. 13:00

Számos új repülőtér érhető el közvetlenül Budapestről

Áprilistól számos új európai célállomás érhető el a budapesti reptérről, egyebek mellett a portugáliai Faro, Hannover és több balkáni főváros, így Szarajevó is az új úticélok között van, valamint több járatot sűrítenek a nyáron.

Szerző: MTI | 2017.04.03. 08:21

Május elsejéig lehet pályázni az elektromos autók beszerzésére

Május elsejéig lehet pályázni az elektromos autók beszerzésére, a pályázatra a kormány 2016-ban 2 milliárd forintot biztosított – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Óbudai Egyetem elektromos autójának átadásán Budapesten.

Szerző: MTI | 2017.03.31. 09:30

Bodnár Sándor: Kannibalizmus zajlik az autóipari munkaerő piacán

A Hays Hungary szakértője szerint ma a legfontosabb megtartani a jó munkaerőt, csak utána érdemes új kollégák felvételében gondolkodni. A munkavállalók egyre válogatósabbak, és meg is tehetik, hogy magasabb elvárásokkal éljenek.

Szerző: Gégény István | 2017.03.31. 06:31

Újabb gondok az Ubernél, már Dániában is

A hatóságokkal és a taxisokkal való konfliktusok következményeként megszünteti internetes fuvarmegosztó szolgáltatását Dániában az Uber.

Szerző: MTI | 2017.03.29. 09:10

Az elektromobilitás lehet a hazai beszállítói szektor új kitörési pontja

Magyarországon a járműgyártás területén két fő fejlesztési irány érhető tetten: az elektromobilitás és az önvezető autók. Az előbbi esetében a kormány által támogatott Jedlik Ányos Terv jelenthet garanciát, és adhat újabb lökést a magyar gazdaság húzóiparának, az autóiparnak – magyarázta lapunknak adott interjújában Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, akivel azt jártuk körbe, hogy mennyire versenyképesek a hazai járműipari beszállító kis- és középvállalkozások.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.03.29. 06:31

Együttműködési megállapodást kötött a NiT Hungary és az UTA

Együttműködési megállapodást kötött a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a független üzemanyag- és szervizkártya szolgáltató UTA Magyarország Kft., 3500 magyar fuvarozó kedvezőbb áron tankolhat 15 európai országban – közölték az aláírók közös közleményben.

Szerző: MTI | 2017.03.28. 09:15

Autóipari trendek Ázsiában navigációs szempontból

A kulturális különbségek mellett az ázsiai piacok egyik sajátossága a rendkívül szigorú szabályozás a térképek kihozatalával kapcsolatban. Dél-Koreában például komoly büntetésre, indokolt esetben halálbüntetésre is számíthat az, aki koreai térképet szállít, vagy küld külföldre.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.03.27. 15:41

Módosították a német autópályadíjról szóló szabályokat

A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) pénteken módosította a külföldi autósokat is terhelő úthasználati díj szabályait. Az ellenzék és több tartomány elutasítja a kormánypárti frakciók szavazataival elfogadott törvényt, amely várhatóan nem lép életbe a jelenlegi, szeptemberig tartó ciklusban.

Szerző: MTI | 2017.03.27. 09:37

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink