Szolgáltatók

A kormány komoly figyelmet akar szentelni a magyar beszállítói bázis növelésére

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) csúcstalálkozóján azt mondta, nem érdemes kisebb célt kitűznie az országnak, minthogy a legversenyképesebb beruházási környezetet biztosítsa a térségben a leghatékonyabban összekapcsolva a termelést a digitalizációval, és a legversenyképesebb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon.

Szerző: MTI | 2017.05.03. 14:12

A Rosenberger nyerte a II. Automotive Foci Kupát

A jászárokszállási székhelyű Rosenberger Magyarország Kft. csapata nyerte az elmúlt szombaton megrendezett II. Automotive Kupa Foci Kupát, a legtöbb gólt szerző együttesnek járó serleget pedig a Móron tevékenykedő Benteler Autótechnika Kft. kispályás „válogatottjának” tagjai vehették át. A legjobb kapusként az aranyérmes együttest erősítő Guba Krisztián kapott különdíjat.

Szerző: autopro.hu | 2017.05.02. 15:29

Lepsényi István: El kell érni, hogy ne kizárólag az autóipar húzza a gazdaságot

Az Audi tavaly decemberben a háromról átállt a két műszakos termelésre, és ez a gazdaság növekedésének ütemében is jócskán meglátszott- a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a Gépipari Tudományos Egyesület éves közgyűlésén tartott előadásában a fővárosban.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.05.02. 12:00

WebEye: az automatizáció a logisztikát is átformálja

A következő 5-10 évben jelentősen átalakulhat a fuvarozási iparág: az önvezető kamionok, automatizált raktárak, járműkövetés és a drónok elterjedése segítik az áruszállítás gyorsabbá és biztonságosabbá válását – derült ki a WebEye összefoglalójából, amelyet a logisztika napja alkalmából készített a telematikai megoldásokat nyújtó cég.

Szerző: MTI | 2017.04.28. 10:10

Gyártsunk okosan! Smart Factory ConnAction konferencia

Hogyan fejleszthetjük termelésünket csúcstechnológiát képviselő automatizálási eszközökkel költséghatékonyan? Milyen finanszírozási lehetőségek vannak, és mitől lesz sikeres egy ipar 4.0 program? Válaszok a Smart Factory ConnAction konferencián.

Szerző: autopro.hu | 2017.04.25. 10:49

Év végig minden elemében elektronizálják az ekáert

Év végéig az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) minden elemét elektronizálják a tervek szerint - közölte Molnár Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára.

Szerző: MTI | 2017.04.24. 08:53

Közös visegrádi fellépés a fuvarozást érintő nyugat-európai versenykorlátozó intézkedésekkel szemben

Közös nyilatkozatot fogadtak el a visegrádi országok fuvarozói érdekképviseleti szervezetei a nyugat-európai országok versenykorlátozó intézkedéseivel szemben, amelyek ellehetetlenítik a kelet-európai vállalkozásokat – jelentette be Wáberer György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke, miniszterelnöki megbízott.

Szerző: MTI | 2017.04.21. 12:26

Egyes magyar fuvarozók visszavonulhatnak az európai uniós piacokról

Súlyos anyagi és adminisztrációs teher a magyar fuvarozóknak is, hogy több uniós országban az ottani minimálbért kell fizetniük a dolgozóiknak, ezért egyes fuvarozók visszavonulhatnak az európai uniós piacokról - hangsúlyozta a Világgazdaság csütörtöki számában adott interjúban Somogyi Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkára.

Szerző: MTI | 2017.04.20. 10:48

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink