Techtogether Túl sok fiatal hal meg az utakon - így mentené meg őket a Ford

Túl sok fiatal hal meg az utakon - így mentené meg őket a Ford

autopro.hu | 2016.03.19 09:44

Túl sok fiatal hal meg az utakon - így mentené meg őket a Ford

Az amerikai gyártó 2,9 millió eurót (mintegy 900 millió forintot) invesztál ingyenes autóvezető-képző programjába, hogy további 7000 európai 18-24 év közötti autós tudását tökéletesítse.

Hirdetés

Ezzel az összeggel együtt a Ford 2013 óta összesen 9,6 millió eurót fordított a sikeres Ford Driving Skills for Life (DSFL) program működésére. A vállalat idén már Finnországra és Lengyelországra is kiterjeszti a programot, miközben tovább folytatja a belga, dán francia, német, olasz, holland román, orosz, spanyol, török és brit fiatalok oktatását.

Az európai 18-24 éves korosztály halálozási statisztikáiban első helyen áll az autóbaleset. A Ford eddig 13 ezer 500 fiatal európai autóvezetőt tanított meg a veszélyhelyzetek felismerésére, a jármű kezelésére, valamint a helyes sebesség és követési távolság megválasztására. A program megismerteti a fiatalokkal a közösségi média használatának zavaró hatásait, például a vezetés közbeni szelfizés problémáit, emellett pedig az ittas, illetve kábítószeres állapotban történő vezetés veszélyeit is bemutatja.

- Túl sok fiatal autós leli halálát olyan autóbalesetekben, amelyek oka a gyakorlatlanság és a rossz döntések kombinációja. A mostani 2,9 millió eurós befektetésünk révén további 7000 fiatal szerezhet értékes gyakorlati ismereteket, amelyek egyszer talán az életüket mentik majd meg - vélekedett Jim Graham, a Ford DSFL managere.

A Ford volt az első autógyártó, amely ingyenes, átfogó vezetéstechnikai képzést vezetett be a friss jogosítvánnyal rendelkező autósok számára. A Ford DSFL program 11 évvel ezelőtt indult az USA-ban, és segítségével azóta több mint 650.000 ember tanulhatta meg a biztonságos közlekedést.

A DSFL megvalósításában a Ford Európa-szerte együttműködik a vezető biztonsági szervezetekkel: Belgiumban a Belgian National Road Safety Association a vállalat partnere, Franciaországban az Association Prévention Routière, Németországban a Deutscher Verkehrssicherheitsrat, Olaszországban az ACI, Oroszországban a Road Safety Russia, Spanyolországban a Dirección General de Tràfico, az Egyesült Királyságban pedig a Királyi Balesetmegelőzési Társaság és az AA Autósiskola. A Ford a 2016-os évre további partnereket keres programjához.

Tavaly a Ford DSFL tréning szinte minden európai résztvevője úgy nyilatkozott, hogy a képzést követően magabiztosabban vezet, ezért az oktatást a barátainak is ajánlaná. Spanyolországból néhány olyan visszajelzés is érkezett, hogy a résztvevők később – valós forgalmi helyzetekben – eredményesen alkalmazták az itt szerzett tudásukat, s ezzel sikerült elkerülniük egy ütközést, vagy mérsékelni tudták egy baleset súlyosságát.

Nem is olyan könnyű mobiltelefonnal a kézben vezetni

A frissen jogosítványt szerzett vezetőknek még nagyon sokat kell tanulniuk a biztonságos közlekedésről, ezért határozottan azt ajánljuk nekik, hogy vegyék igénybe a Ford DSFL tréningjeit. Képzéseink jó hangulatúak, ingyenesek, informatívak, ráadásul folyamatosan frissítjük a tananyagot, hogy az itt átadott tudás mindig életszerű legyen - mondta el Graham.

A tervek szerint a program következő hullámába Magyarország is bekapcsolódik. A fiatal, kezdő vezetőket bevonó ingyenes program várhatóan 2017 tavaszától lesz elérhető Magyarországon.

Kiemelt Partnereink