Techtogether Startup-alapító kapott kiváló oktató címet a Műegyetemtől

Startup-alapító kapott kiváló oktató címet a Műegyetemtől

autopro.hu/W.A. | 2017.06.30 15:27

Startup-alapító kapott kiváló oktató címet a Műegyetemtől

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kiváló oktatói címet adományozott Kosztolányi Jánosnak, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék tanársegédjének. A júniusi ünnepi szenátusi ülésen átadott díjat a hallgatók véleménye alapján ítélik oda a legjobb eredményeket elérő oktatóknak.

Hirdetés

Kosztolányi János 2010 óta tanít a BME-n, ahová jelentős vállalati tapasztalatokat is hozott; vezető autóipari és elektronikai vállalatoknál folyamatmérnökként, tanácsadóként dolgozott az elmúlt években. Kurzusain fontos szerepet kapnak a naprakész gyakorlati példák. Oktatói sikere – a hallgatók visszajelzései alapján – abban rejlik, hogy szakmailag hiteles, előadói stílusával képes a figyelem folyamatos fenntartására, ugyanakkor partnerként kezeli az egyetemistákat.

Kosztolányi János eddig több mint ezer műegyetemi hallgatóval ismertette meg a Toyota gyártási-, üzemszervezési módszertanából kialakult, ma már világszerte elterjedt lean szemléletet. Ezen a területen igazi úttörő Magyarországon: a lean folyamatfejlesztő szakmérnöki képzés alapítója és szakmai vezetője. Nevéhez fűződik a webre és mobilapplikációra fejlesztett lean szótár szerkesztése, de számos más szakkönyv magyar kiadásában is közreműködött.
A kiváló minősítésű oktató két évvel ezelőtt startup-alapítóként is kipróbálta magát, egy lean alapú termeléstervező szoftver, a Plantifier fejlesztésén dolgozik cégével. A rendszer már túl van az első sikeres bevezetéseken, főként autóipari, elektronikai és élelmiszeripari gyártók érdeklődnek a megoldás iránt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink