Techtogether Sofőr nélküli járművek versenye a Műegyetemen

Sofőr nélküli járművek versenye a Műegyetemen

Gégény István | 2016.02.18 11:57

Sofőr nélküli járművek versenye a Műegyetemen

Míg a nagyvilágban kiélezett küzdelem zajlik az autonóm technológiák fejlesztése terén, magyar mérnökpalánták már évek óta építenek ilyen négykerekűeket.

Hirdetés

2016. február 20-án, szombaton ismét önjáró autók lepik el a BME Q épületének auláját, hiszen hetedik alkalommal rendezik meg a Robonaut versenyt.

Az egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara mesterképzésében résztvevő villamosmérnök és mechatronika szakos hallgatók számára kiírt robotépítő verseny korábbi alkalmairól a helyszínről tudósított szakportálunk, így igazán életszerű képet tudunk nyújtani olvasóinknak arról, hogy miért érdemes akár mérnökjelöltként, akár munkaadóként odafigyelni erre a rendezvényre.

Itt bizony a cégek versenyeznek a hallgatókért

Noha ezekbe a robotautókba méretüknél és kialakításuknál fogva nem lehet beülni, lényegüket tekintve épp olyanok, mint a jövő tipikus járművei: kellő információval ellátva, avagy felprogramozva környezeti jelzések mentén tájékozódva maguktól közlekednek, parkolnak, akadályokat kerülgetnek, s idei újdonságként utánfutót is felcsatlakoztatnak, ugyancsak emberi beavatkozás nélkül.

Külön mérettetnek meg az „első bálozónak” számító junior csapatok, illetve a tapasztaltabb szeniorok. Ide kattintva lehet a fantáziadús elnevezésű csapatok listájában elmerülni, az alábbi videó pedig minden szónál többet mond a mérnöki cool-faktor dicséretéről.

Az események online közvetítés révén távolról is lehet majd követni 10-14 óra között, utólag pedig ismét közlünk majd beszámolót a különleges megmérettetésről.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink