Techtogether Nemzetközi dimenziókat kínál az Audi Iskola

Nemzetközi dimenziókat kínál az Audi Iskola

Wurmbrandt András | 2016.09.29 06:30

Nemzetközi dimenziókat kínál az Audi Iskola

Átadták az Audi Hungaria Iskola bővítési projektjének második ütemét. Ezzel egy új épületszárnyat, egy teljes egészében felújított és kibővített épületet, valamint egy új aulát vehetett birtokba az intézmény 509 tanulója – köztük 52 elsős kisgyermek – és több mint 60 pedagógusa.

Hirdetés

Hat évvel ezelőtt 8 tanár 58 diákot oktatott az Audi Hungaria Iskolában, Győrben, ma pedig több mint félezer diák és 60 pedagógus jár nap mint nap az épületegyüttesbe- utalt az intézménybővítési projekt második ütemének átadásán a lendületes fejlődésre Helmut Seiler, az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ főigazgatója. Hozzátette, a 2015-ben zárult első ütemben kétezer négyzetméternyi iskolaépületet újítottak fel, míg további 4400 négyzetméteren új oktatási épületet és sportlétesítményt építettek.

Az iskolabővítés második, idén nyáron lezárult szakaszában két új épületrésszel gazdagodott az intézmény, amelyekben többek között tantermek, csoportszobák és egy konferenciaterem is helyet kaptak. Mindezek mellett egy további épületet bővítettek és újítottak fel a kivitelezők, így mintegy 3100 négyzetméternyi új épület áll az iskola tanulói és munkatársai rendelkezésére. Helmut Seiler rámutatott, a Német Szövetségi Kormány 2013-ban ismerte el az Audi Hungaria Iskolát mint külföldi német iskolát, ezáltal tagja lett egy világszerte 140 intézményből álló hálózatnak. A főigazgató megjegyezte, az új tanévben a Német Külügyi Hivatal támogatásával gazdasági szakképzést is indítanak, a 2017/18-as tanévre pedig 12 évfolyamosra bővül az iskola.

Schubert Olívia, az iskolát fenntartó közhasznú alapítvány elnöke az átadáson arról beszélt, hogy eddig 17 millió eurót fektettek be a modern épületegyüttesbe - a beruházást a magyar állam is támogatta.
Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke pedig azt emelte ki, három oka vannak annak, hogy életre hívták az intézményt: az egyik, hogy a különböző országokból érkező munkatársaik gyerekei valahol a gyár közelébe járhassanak iskolába, a másik a jól képzett utánpótlás kinevelése, a harmadik pedig, hogy a térség legnagyobb munkáltatójaként felelősséggel tartoznak környezetüknek.
Az eseményen részt vett Heidrun Tempel, a Német Külügyi Hivatal megbízottja is, aki a Magyarország és Németország között az oktatás területén lévő jó kapcsolatokat emelte ki. Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára is ehhez kapcsolódott, amikor arról beszélt, hogy a hazánkban jelen lévő német cégek az oktatásügy fejlesztéséhez is jelentősen hozzájárulnak, amellett, hogy mintegy 300 ezer embernek adnak munkát.

Fekete Dávid, győri alpolgármester a város és az Audi által közösen megfogalmazott járműipari életpályamodellre hívta fel a figyelmet, amely kapcsán rámutatott, Győr és a négykarikás vállalat közösen építik a gazdasági térség jövőjét. Hozzátette, évről évre egyre több vállalkozás bővít, így mára megtelt a győri ipari park, amelynek bővítése újabb területek bevonásával van tervben.
Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezetője végezetül arról beszélt, hogy az iskola diákjai a magyar és a német állam által elismert bizonyítványokkal a világ csaknem valamennyi országában folytathatnak felsőfokú tanulmányokat, és ezzel megnyílik számukra a lehetőség, hogy nemzetközi dimenziókban alakíthassák karrierjüket.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink