Techtogether Még több mérnököt és informatikust akar a kormány

Még több mérnököt és informatikust akar a kormány

MTI | 2016.05.13 08:45

Még több mérnököt és informatikust akar a kormány

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára a Széchenyi István Egyetemen elmondta, a kormány partnere a piaci szereplőknek abban, hogy emeljék a két területen képzett hallgatók számát.

Hirdetés

Kara Ákos felidézte, a vállalatok egyértelműen jelezték, hogy szükségük van mérnökökre és informatikusokra, és megjegyezte, "a következő hónapokban olyan döntések születnek meg a kormány részéről, amelyek segítik ennek a célnak a megvalósulását". A döntések egy része a szakképzés további, a piaci igényekhez illeszkedő átalakítását szolgálja majd, valamint olyan célzott programok elindítását, amelyekkel vonzóvá teszik a fiatalok számára az informatikus szakot.

Hozzátette, hogy a digitalizáció a versenyképesség szempontjából különösen fontos a magyar vállalkozások számára, ezért a kormány több programot is indít a nyáron, kifejezetten a kis- és közepes vállalkozások számára. Erre a célra közel negyvenmilliárd forintot szánnak, amelyből 18 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás lesz.

Kara Ákos a szakképzés piaci igényekhez igazítására jó példának hozta fel azt a megállapodást, melyet a győri egyetem kötött többek között a Huawei-jel és az Antenna Hungária Zrt.-vel.

Kiemelt Partnereink