Techtogether Kitüntették a legjobb jármű- és gépészmérnökhallgatókat Győrben

Kitüntették a legjobb jármű- és gépészmérnökhallgatókat Győrben

autopro.hu/P.M. | 2016.10.25 11:35

Kitüntették a legjobb jármű- és gépészmérnökhallgatókat Győrben

A Széchenyi István Egyetem legkiválóbb hallgatói kilenc féle ösztöndíjat vehetnek át az Universitas-Győr Alapítvány október 25-i ünnepségén. Az átadandó félszáz ösztöndíj számszerűsítve 7,9 millió forintos támogatást jelent a minőségi munkában, a tanulásban legjobb hallgatóknak.

Hirdetés

2001. januárjában indult a Waberer’s Holding ösztöndíj. A névadó, Wáberer György egykor a Széchenyi István Egyetem hallgatója volt, s az ezredfordulón már a legnagyobb közép-kelet-európai szállítmányozási cég alapítója, tulajdonosa. Ezúttal is 10 logisztikus-jelölt veheti át a havi 30 ezer forintot jelentő, fél évre elnyerhető támogatást. A nemzetközi cég új ösztöndíjasa lett a szombathelyi Csuka László (logisztikai menedzsment mesterszak), a komáromi Elek Anita Barbara (műszaki menedzser BSc), a győrújfalui Erdélyi Balázs Norbert (logisztikai menedzsment mesterszak), az oroszlányi Keczán Kinga Csenge (logisztikai menedzsment mesterszak), a csákánydoroszlói Németh Roland (logisztikai menedzsment mesterszak), a kapuvári Polgár Lívia (műszaki menedzser BSc), az esztergomi Putz Bálint (közlekedésmérnöki BSc), a győri Surányi Zsófia (műszaki menedzser BSc), a szegedi Szélpál Tímea Marianna (logisztikai menedzsment mesterszak), a mezőlaki Varga Krisztina (logisztikai menedzsment BSc) hallgató.

Az intézmény egykori hallgatói közül Szemerey Loránd volt az első, aki magánvállalkozóként ösztöndíjat alapított, s első alkalommal az 1998/99-es tanévben adományozott két, arra érdemes mérnök-tanár szakos hallgatónak. Ezzel kívánja demonstrálni egykori intézménye iránti elkötelezettségét, s anyagilag is segíteni szeretné a kiemelkedően tanuló utódait a műszaki pedagógiai képzésben. Ezúttal már 19. alkalommal két műszaki pedagógus-jelölt, mérnöktanár szakos hallgató kapta a tanév időtartamára szóló havi 30 ezer forintos ösztönző elismerést. A pápai Lendvai Bence és a budapesti Szakács András a mérnöktanár szak kiváló hallgatója kapta a Waberer’s-Szemerey ösztöndíjat.

A Horváth Ede díj névadója a győri Szerszámgépgyár igazgatója, a Vagongyár vezérigazgatója volt. A Vagongyárba történt kinevezése után az 1960-as évek közepétől radikális szerkezet-átalakítást hajtott végre, szigorú minőségi követelményrendszert vezetett be. A Vagongyár fénykorában, az 1970-es években 20.000 ember napi foglalkoztatottságát irányította. Győr városa 1986. január 15-én díszpolgárává választotta. A Horváth Ede Emlékalapítvány az autóipari gyártási szakterületen tanuló győri egyetemisták és középiskolások részére 2007 tavaszán hirdette meg első alkalommal ösztöndíj pályázatát. Az egyetemisták 100 ezer forint egyszeri ösztöndíjat, s hozzá díszoklevelet kapnak. Az emlékdíjat 2016-ban a lébényi Gombosi Máté (gépészmérnöki Bsc, egykor a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola diákja volt), az újudvari Györgypál Zalán (járműmérnök mesterszak, Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola, Nagykanizsa), a győri Légrádi Gergely (járműmérnök Bsc, Révai Miklós Gimnázium, Győr), a kapuvári Pusztai Zoltán (gépészmérnöki BSc, Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola) pályázta eredményesen.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink