Techtogether Karcsú kerékburkolattal csökkentik a légellenállást az Óbudai Egyetem hallgatói

Karcsú kerékburkolattal csökkentik a légellenállást az Óbudai Egyetem hallgatói

autopro.hu/P.M. | 2017.03.15 06:37

Karcsú kerékburkolattal csökkentik a légellenállást az Óbudai Egyetem hallgatói

Az egyetemisták a május végén megrendezendő nemzetközi energiatakarékossági versenyre, a Shell Eco-marathonra készülnek. A járművük lassan elér a tervezési fázis lezárásához, ami után kezdődhetnek a tesztek, a finomhangolások.

Hirdetés

Újragondolt, kompakt futóművel vág neki a 2017-es megmérettetésnek az Óbudai Egyetem csapata. Még karcsúbb kerékburkolatot alakítottak ki, így tovább tudták csökkenteni a légellenállást. Ezzel a karosszéria is egyre jobban közeledik a végleges forma kialakításához, amit igyekeznek a pilóta köré formálni. A Shell Eco-marathon verseny a világ egyik legnagyobb, hallgatóknak és diákoknak szóló energiatakarékossági versenye, ahol a cél, hogy minél kevesebb üzemanyag felhasználásával a lehető legnagyobb távolságot tegyék meg a résztvevők.

A felfüggesztésen is sokat dolgoztak az Óbudai Egyetem

– A jármű megépítéséhez szükséges anyagok, eszközök is folyamatosan érkeznek be hozzánk, a ragasztó-, kenő-, tisztító-, és tömítő anyagokat köszönjük a Henkel Magyarország Kft.-nek. A karboncsöveket a Hodács Composites gyártotta le részünkre, egyedi méretek alapján, ezúton is köszönjük nekik a szakmai segítségüket, és támogatásukat – mondta el Kerekes Attila csapatmenedzser.

Új kerékburkolatot kapott az energiatakerékossági versenyre készült jármű

Hozzátette, csapattoborzásuk sikerrel zárult ebben a félévben, a szorgalmi időszakban számos új csapattag csatlakozik hozzájuk. A kari és egyetemi nyílt napokon felül idén is megjelentek a nemzetközi felsőoktatási szakkiállításon, az Educatión, ahol lehetőségünk nyílt a fiatal, műszaki beállítottságú érdeklődőknek bemutatni a projektjüket.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink