Techtogether Ipari szakembereknek adott díjat a BME

Ipari szakembereknek adott díjat a BME

autopro.hu/P.M. | 2017.05.30 16:30

Ipari szakembereknek adott díjat a BME

A díszpolgárok, majd a doktorok avatása és a kitüntetések átadása mellett Ipari Professzori Címeket és Neumann János Professzori Címet is adományozott a Műegyetem stratégiai döntéshozó testülete.

Hirdetés

Ipari Professzori cím azoknak a legkiválóbb gyakorlati szakembereknek adományozható, akik közreműködnek az egyetem oktatási tevékenységében, egyetemi végzettséggel rendelkeznek és kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként a Kossuth-, a Széchenyi- vagy a Gábor Dénes-díj birtokosai. A szenátus ebben az évben járműipari vonalon dr. Simonyi Sándort tüntette ki, aki a salgótarjáni Trigon Electronica Kft. ügyvezetője. A társaság járműipari gépészeti és elektronikai kutatás-fejlesztéssel, gyártással, és forgácsoló bérmunkával foglalkozik.

Simonyi Sándor 1976-ban szerzett gépészmérnöki diplomát, 1978-ban summa cum laude minősítéssel pedig egyetemi doktori fokozatot. 1993-ban megalapította a Trigon Elektrotechnika Kft.-t amelynek azóta is ügyvezető igazgatója. Hosszú évek óta számos kutatási területen, szorosan együttműködik a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karral. 2012-től a Magyar Mérnökakadémia tagja. 2014-től a Magyar Gépjárműipari Innovációs Konzorcium vezetői tisztségét tölti be. 24 találmány fűződik a nevéhez, amelyből 18 világszabadalmi bejelentés lett. Számos hazai és külföldi publikációt írt valamint szakmai előadást tartott. Csak az elmúlt évben átvehette a Magyar Gazdaságért díjat, a Szent-Györgyi Albert-díjat és a Gábor Dénes-díjat - írja a bme.hu.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink