Techtogether Elő az iPadekkel! Mobile-learning az Audi Hungariánál

Elő az iPadekkel! Mobile-learning az Audi Hungariánál

autopro.hu/W.A. | 2016.12.19 14:44

Elő az iPadekkel! Mobile-learning az Audi Hungariánál

Az Audi Hungaria duális szakképzésében az idei évtől nem hangzik el többé az a mondat, hogy a diákok tegyék el mobil eszközeiket az óra alatt: közel 100 tanuló számára 50 darab iPad áll rendelkezésre, hogy önállóan készítsék el elektronikus tananyagaikat.

Hirdetés

Így például a hegesztési folyamatokról, a munkavédelmi kesztyű helyes használatáról, az esztergálás alapjairól, vagy a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról a felhasználók, vagyis a tanulók forgatnak kisfilmeket, készítenek maguk és osztálytársaik számára szöveges tananyagot, kvízkérdéseket. Ezek később bármilyen mobilkommunikációs eszközön megtekinthetők.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a duális szakképzésünkben tanuló fiatalok egy interneten szocializálódó, digitális nemzedék tagjai, akiknek figyelmét újszerű módszerekkel tudjuk kellőképpen felkelteni” - fogalmazott Dr. Knáb Erzsébet, a vállalat személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Az önálló tanulás, az interaktivitás rendkívül fontos a Z-generáció számára, a mobile-learning kiváló platformot ad ehhez" - tette hozzá.

A győri vállalat duális szakképzési rendszerében jelenleg mintegy 250 fiatalt képeznek 15 szakmában.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink