Techtogether Elkészült a váz, a 3D nyomtatott markolat – gőzerővel dolgozik a győri FS-csapat

Elkészült a váz, a 3D nyomtatott markolat – gőzerővel dolgozik a győri FS-csapat

autopro.hu/P.M. | 2017.05.24 12:33

Elkészült a váz, a 3D nyomtatott markolat – gőzerővel dolgozik a győri FS-csapat

Február elején írtunk a győri Széchenyi István Egyetemen működő Arrabona Racing Team ez évi terveiről, mostanra azonban már részletesebben is betudjuk mutatni hogyan is készül a csapat az idei négy versenyére.

Hirdetés

Április első felére elkészült a csapat 2017-es versenyautójának, az ART_04 futóművének pontos beállításához szükséges, lézervágással gyártott szerszám, amelyet a Per-Kor Kereskedőház Kft. készített el a csapatnak. Mindeközben a Széchenyi István Egyetem Anyagtudományi és Technológiai Tanszék segítségével folyamatosan készültek a vízvágott alkatrészeik.

Így néz ki az Arrabona Racing Team váza hegesztés előtt

A hónap közepére ismét sokat haladt a csapat az új autóval, ugyanis a Barna-HTC hozzájárulásával elkészült a versenyautójuk alapja is, a váz. Április végére sikeres megállapodást kötöttek a Continentallal, így ebben a szezonban már a cég abroncsaival állnak rajthoz. Ezalatt elkészült a kormány nyomtatott markolata is. Emellett folyamatosan készülnek a 3D nyomtatással előállított lamináló sablonok a szárnymerevítésekhez és a lamináló alkatrészek.

A váz alapanyaga

A csapat minden második héten teszteli előző autóit, és ezekből a tesztekből új tapasztalatokat, következtetéseket vonhat le az ART_04 tökéletesítéséhez.

A korábbi járművekkel végzik a teszteket

Jelenlegi feladataik körébe tartozik még az alkatrészek folyamatos beszerzésén túl a már rendelkezésükre álló alkatrészek összeszerelése, beszerelése.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink