Techtogether Duális képzést indít a VW a Siemens-szel és a Matadorral közösen

Duális képzést indít a VW a Siemens-szel és a Matadorral közösen

autopro.hu/B.B. | 2016.11.22 10:20

Duális képzést indít a VW a Siemens-szel és a Matadorral közösen

Szlovákiában is nagy gondot jelent a munkaerőhiány, a helyi üzemmel rendelkező német autógyártó most több beszállítójával összefogva indít duális képzést.

Hirdetés

Újfajta munkaerő-piaci problémával találta szemben magát a Volkswagen Szlovákiában: tízből kilenc, vagyis túl sok fiatal szeretne továbbtanulni az érettségi után, ezért az egy főre eső autógyártásban világelső országban egyre nagyobb gondot jelent a megfelelő mennyiségű dolgozó megszerzése. A német vállalat most a Siemens-szel és a Matadorral közösen duális képzést indít, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az autóipari karrierlehetőségekre.

A pozsonyi duális akadémia a helyi VW-gyár közelében létesül. Úgy tűnik, a vállalatok ötlete bejött, hiszen az eredetileg 60 fő részvételével indítani tervezett csoportok létszámkereteit a komoly érdeklődés miatt százra emelték. A négyéves képzés során többek között mechatronikai és automatizálási mérnököket, valamint szerszámkészítőket képeznének a vállalatok.

A programot elvégzők szakmunkás bizonyítványt, érettségi bizonyítványt és nemzetközileg elismert tanúsítványt is kapnak, írja az Automobilwoche. A képzés hetven százalékát kitevő gyakorlati rész többnyire a pozsonyi VW-gyárban történik, ám a jövőben további kilencmillió euróból fejleszteni tervezett akadémia a VW-konszern egyéb, külföldön található telephelyeit is bevonhatja az oktatásba.

Kiemelt Partnereink