Techtogether Doktorokat avattak az Óbudai Egyetemen

Doktorokat avattak az Óbudai Egyetemen

autopro.hu/P.M. | 2017.06.20 17:59

Doktorokat avattak az Óbudai Egyetemen

Június 12-én tartották az Óbudai Egyetem Szenátusának Nyilvános Doktoravató Ünnepi Ülését. Az ünnepségen az akadémiai vezetésk három egyetemi elismerést, öt OTDK első helyezetteknek szóló elismerő oklevelet, öt habilitált oklevelet adott át és öt frissen végzett doktort avatott fel.

Hirdetés

Köszöntő beszédében Réger Mihály rektor elismerően nyilatkozott az egyetemen folyó oktatói-kutatói munkáról, tudományos tevékenységről, a hallgatói eredményekről.

- Az Óbudai Egyetem az intézményfejlesztési stratégiájában elkötelezte magát az oktatói-kutatói és hallgatói kiválóság támogatása mellett. Eredményeinket jelzi, hogy az egyetem oktatóinak, kutatóinak mintegy 80 %-a publikált tudományos közleményt az elmúlt esztendőben, összesen több mint 1200 dolgozat formájában. Az egyetemhez köthető publikációk száma egy év alatt 18 %-kal növekedett, elsősorban a doktori iskolák megnövekedett publikációs aktivitása miatt. Egyetemi keretek között 33, zömében nemzetközi konferencia szervezésére került sor. Ülésünk főszereplői hosszú ideig készültek erre az ünnepi pillanatra, hiszen több évi, esetenként több évtizednyi céltudatos kutatómunka eredményeként vehetik át a megérdemelt elismerést - olvasható az egyetem honlapján.

Kiemelt Partnereink