Techtogether A villamosmérnökökre is kiemelten figyel az Audi

A villamosmérnökökre is kiemelten figyel az Audi

autopro.hu/W.A. | 2016.09.09 11:54

A villamosmérnökökre is kiemelten figyel az Audi

Szeptembertől a járműmérnök képzés után a nappali tagozatos villamosmérnök BSc szak is bekerült a győri négykarikás vállalat és a Széchenyi-egyetem közös duális képzési portfóliójába.

Hirdetés

Közel 130 pályázóból választották ki azt a 15 hallgatót, akik szeptemberben megkezdik első szemeszterüket a Széchenyi István Egyetem duális képzéseiben. A 2015-ben indult járműmérnöki szakon immár két évfolyam hallgatói tanulnak, míg az újonnan életre hívott villamosmérnöki duális képzésben öt fiatal kezdi meg tanulmányait. Közülük két hallgató már szakmát szerzett az Audi Hungaria duális szakképzési rendszerében.

A duális képzés keretében a hallgatók oktatása váltakozva, két helyszínen folyik: a felsőoktatási intézményben megszerzett elméleti tudásukat az Audi Hungariánál valós projektekben, ipari környezetben ültethetik át azonnal a gyakorlatba.

Az elméleti és gyakorlati oktatás ötvözésének kiváló formája a duális felsőfokú képzés. A fiatalok testközelből ismerhetik meg és sajátíthatják el a legmodernebb technológiákat, valamint a járműipar legújabb trendjeit, kihívásait. Ez nagy mértékben növeli sikerességüket az új munkahelyen- mutatott rá Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungária Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. Majd hozzátette, a vállalat és a Széchenyi István Egyetem több mint 10 éve stratégiai partnerek, és mindketten elkötelezettek a hazai mérnökképzés fejlesztése mellett, annál is inkább, mert a szakember utánpótlás a vállalat hosszú távú személyügyi stratégiájának fontos eleme.

A nemzetközi környezetben elsajátítható korszerű szakmai ismeretek, valamint a rendszeres teljesítményértékelés mellett a fiatalokat a vállalatnál tapasztalt mentor segíti tanulmányaik ideje alatt, illetve a teljes képzési időre vonatkozóan elvégzett munkájukért díjazás illeti őket. Diplomájuk átvétele után a frissdiplomás szakembereket karrierlehetőségek várják az Audi Hungariánál.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink