Techtogether A digitális képzést minden munkakörben növelni kell

A digitális képzést minden munkakörben növelni kell

autopro.hu/P.M. | 2017.06.30 16:13

A digitális képzést minden munkakörben növelni kell

A Programozd a jövőd!, a felsőoktatási intézmények és az infokommunikációs vállalatok közötti együttműködés erősítését szolgáló program része az informatikai képzettséget javító 8,2 milliárd forintos uniós programnak, amely keretében 2020 végéig 6-8 ezer diák vehet részt a kurzusokon.

Hirdetés

A program felhívására négy informatikai vállalkozás - a Red Hat, az Oracle, az SAP és a National Instruments (NI) - köt megállapodást a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel (KIFÜ) annak érdekében, hogy piacképes végzettséget adó informatikai képzési csomagot állítsanak össze, és segítsék azok beépítését a felsőoktatási rendszerbe - írja az IVSZ.

Idén szeptemberben 21 magyar felsőoktatási intézményben indulnak olyan díjmenetes, elsősorban az informatikus hallgatóknak szóló képzések, amelyeken a diákok egy-egy vezető informatikai vállalat naprakész tudásanyagát sajátíthatják el.

Major Gábor, az IVSZ főtitkára ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a munkaerőpiacon radikális változások következnek be, a digitális képzést minden munkakörben növelni kell. Mint elmondta: szigetszerűen eddig is volt együttműködés az informatikai vállalkozások és a felsőoktatási intézmények között, de ez a kormány segítségével sokkal szélesebb körű lesz.

Kiemelt Partnereink