Oktatás

Lesz-e elég jó szakmunkás és mérnök a magyar járműgyártásban?

Sem a szakképzés, sem a felsőoktatás nem reagált gyorsan az új ágazati igényekre a kilencvenes években. Másfelől a munkaerőpiacra kilépő fiatalok tudása és alkalmazkodóképessége jelenleg sok esetben olyan alacsony szintű, amit nem fizet meg a munkáltató - egyebek mellett ezeket a kritikákat fogalmazza meg egy tanulmány.

Szerző: autopro.hu | 2010.07.28. 10:08

Frissdiplomás mérnökök és közgazdászok

Az egyetemi tanulmányok sikeres befejezésének felemelő pillanata a diplomaátadó ünnepség. Az elmúlt hét végén a győri Széchenyi István Egyetemen 386 frissdiplomás fiatalt köszöntöttek. A végzett hallgatóknak családtagjaik, barátaik és oktatóik, a város vezetői gratuláltak a szaktudásukat elismerő diploma átvételekor.

Szerző: autopro.hu | 2010.07.12. 11:55

Közép-Európa egyetlen CT-röntgene anyagokat vizsgál

Működésbe állt a győri Széchenyi István Egyetemen az a CT-röntgen, amelynek értéke 250 millió forint. Közép-Európában ez az egyetlen, Németországban is mindössze pár darab található. Az anyagvizsgáló eszközt több mint ötven szakmabeli érdeklődő csodálta meg az egyetem laboratóriumában.

Szerző: autopro.hu | 2010.07.01. 10:14

Kecskeméti Főiskola: közelebb a Mercedeshez

Közel 300 millió Ft-os támogatást nyert a Kecskeméti Főiskola technológia és tudástranszferre és kutatásra, hogy megerősítse a térség autóipari beruházásainak beágyazottságát - beleértve a Daimler-Benz gyárat is.

Szerző: | 2010.06.16. 10:38

A Miskolci Egyetem a felújítás alatt is zavartalanul üzemel

Árvízi védekezés miatt meghosszabbított vizsgaidőszak, épületfelújítás, „gépészkari” sikerek a közelmúlt versenyein, erősödő Bosch jelenlét – ez a Miskolci Egyetem 2010. júniusában.

Szerző: Kovács András | 2010.06.15. 00:15

Széchenyi- és Pannon Egyetem: Három milliárd forint járműipari kutatásokra

A győri Széchenyi István Egyetem és a veszprémi Pannon Egyetem konzorciuma a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által, a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett pályázaton 3 milliárd forint összegű támogatást nyert el - jelentették be kedden Győrben és Veszprémben.

Szerző: autopro.hu | 2010.06.08. 14:42

Keszthelyen vendégszerepeltek a Széchenyi Futam járművei

A tavalyi, nagy érdeklődést kiváltó kezdeményezés folytatásaként június 6-án újra Keszthelyre látogattak a Széchenyi István Egyetem által is támogatott, az intézmény falai közül útnak indult Alternatív Hajtású Járművek Versenye - Széchenyi Futam járművei.

Szerző: autopro.hu | 2010.06.07. 11:12

Búcsúzik Budapesttől a FISITA 2010 Kongresszus

A ma kora délutáni záró előadással befejeződött a FISITA 2010 érdemi munkája, előtte azonban az autopro.hu stábja a kiállítási pavilonban gyűjtött információt a jövőről, s kicsit a jelenről.

Szerző: Kovács András | 2010.06.03. 16:34

Egyedülálló autómechatronikai szimulációs labor

A mérnöki szakokon folyó oktatás infrastrukturális feltételeinek javítása, a közös kutatás-fejlesztési projektek támogatása mellett ösztöndíjak biztosítása a német nyelvű képzésben részt vevő hallgatók számára és egy Közép-Európában egyedülálló mechatronikai labor megnyitása is tárgya a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) tegnap megkötött három évre szóló támogatási szerződésnek.

Szerző: autopro.hu | 2010.05.28. 11:05

Megalakult az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség

Végezzenek naprakész tudással rendelkező és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képességű mérnökök, legyen magasabb a pálya presztízse, váljanak népszerűbbé a természettudományok – ezeket a célokat fogalmazta meg 12 hazai nagyvállalat, az ország több felsőoktatási intézménye, valamint szakmai szervezete.

Szerző: autopro.hu | 2010.05.17. 10:29

Az alföldi gazdaságfejlesztés és a Daimler-Benz

Az Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Kft. feladatairól, terveiről és a Mercedes beruházáshoz kapcsolódó szerepéről beszélt prof. Dr. Palkovics László és Szemereyné Pataki Klaudia a gazdaságfejlesztési konferencia megnyitóján a Kecskeméti Főiskolán.

Szerző: | 2010.05.12. 16:53

Magyar rekorderek a Shell Eco-marathonon

A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata pozitív energiamérleggel érkezett a célba a Shell Eco-marathon Europe 2010 versenyen, és így új rekordot állított fel. A Solar kategória abszolút győztese lett, de magyar rekord a Kecskeméti Főiskola GAMF karának kitűnő eredménye is: egy liter benzinnel csaknem 1600 kilométer volt a hatótávolságuk.

Szerző: autopro.hu | 2010.05.07. 16:15

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink