Oktatás

Gépépítésben kategória-győztesek a veszprémiek

Gépépítő egyetemisták mérték össze tudásukat szeptember utolsó napján Veszprémben. Mint arról az autopro.hu már beszámolt, a megmérettetésre az ország számos felsőoktatási intézményéből érkeztek csapatok, ezúttal a Pannon Egyetem kategóriagyőzelmet szerző csapatát mutatjuk be.

Szerző: Fehér Dávid | 2010.10.08. 09:31

Győri első hely Veszprémben

Az elmúlt hét péntekjén Veszprémben rendezték a III. isel Gépépítő Versenyt, amelyen a magyarországi műszaki egyetemek és főiskolák legkiválóbb hallgatói szakmai közönség előtt bizonyíthatták felkészültségüket a mechatronika világában. A verseny első helyezettje a győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karának mechatronika csapata lett.

Szerző: | 2010.10.05. 10:54

Gépépítő egyetemisták versenye Veszprémben

Harmadik alkalommal bizonyíthatták tehetségüket és rátermettségüket mérnökhallgatók szeptember utolsó napján Veszprémben, a Hotel Magisterben. Az Isel-Hungária Kft. által rendezett versenyen Automata Végellenőrző rendszerek tervezése és kivitelezése okozott az ország legkiválóbb hallgatóinak fejtörést, melyre hazánk tíz különböző egyeteme delegált csapatokat.

Szerző: Fehér Dávid | 2010.10.01. 17:28

Gépépítők versenyeznek Veszprémben

Magyarországi műszaki egyetemek és főiskolák kiváló hallgatói szakmai közönség előtt mérik össze tudásukat a 3. isel gépépítő versenypályázaton szeptember 30-án, Veszprémben.

Szerző: | 2010.09.29. 13:26

Kutatóegyetemi programot indított a Műegyetem

- A nemrég kutatóegyetemi címet elnyert Budapesti Műszaki Egyetem (BME) kutatóegyetemi programot indított, amelyet egy közel 3 milliárd forintos TÁMOP pályázat segít - jelentette be Vajta László, az intézmény innovációs rektorhelyettese pénteken Budapesten.

Szerző: | 2010.09.24. 13:49

Erősíteni a gazdaság és a felsőoktatás kapcsolatát

"Egységes Tudás és Technológia Transzfer platform a kiterjesztett Közép-Dunántúli tengelyen" címmel 2010 nyarán új projekt indult a Pannon Egyetemen. A TÁMOP-4.2.1-08 projekt sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényére szeptember 22-én került sor.

Szerző: Vereczki Vivien | 2010.09.22. 14:55

A Pannon Egyetem megoldást kínál a hiányszakmák csökkentésére

"Hiányszakmák és munkaadói igényekre épülő képzések környezetbarát és fenntartható kialakítása, fejlesztése a Pannon Egyetemen" címmel 2010 nyarán új projekt indult a Pannon Egyetemen. A TÁMOP-4.1.2.A/2 projekt sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényére szeptember 22-én került sor.

Szerző: Vereczki Vivien | 2010.09.22. 14:36

The new Vice-Rector of Kecskemét College concentrates not only on the new Mercedes

Like the big companies, Daimler is basically supports the local interests, it means that the company wants to satisfy its needs from the close surroundings. And it is also true if we think about the delivered components, the labour force and the education, too – said professor László Palkovics, who is the strategic vice-rector of Kecskemét College. He wants to concentrate on all the three faculties.

Szerző: | 2010.09.21. 10:10

Nav N Go–BME–U1 Research: többszáz milliós navigációs fejlesztés

A Nav N Go Kft., a BME és az U1 Research Nonprofit Kft. közös projektjének célja egy, a mobil navigációt alapjaiban forradalmasító platform kifejlesztése. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A kifejlesztendő mobil platform révén navigációs rendszerünk akár egy sms-ben küldött cím alapján is képes lesz útvonalat tervezni.

Szerző: | 2010.09.20. 14:46

Akadémiai-nap tizenhetedszer

Tizenhat évvel ezelőtt, 1994-ben a Széchenyi István Egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány az akadémiai év kezdetén, Széchenyi István születésének évfordulóján rendezte az első Akadémiai Napot. Az immár tizenhetedik Akadémiai Nap központi eseménye az egyetem Szenátusának szeptember 20-án, hétfőn tartandó ünnepi, nyilvános ülése lesz. A rendezvény-sorozat fő témái: a győri egyetem tudományos teljesítménye, fejlesztései, a térségi gazdasággal kialakított kapcsolata.

Szerző: Winkler Csaba | 2010.09.20. 09:52

A Pannon Egyetem hírei az autopro.hu portálon

Ismét egy újabb egyetemmel bővült internetes portálunk. A jövőben a Pannon Egyetem életéről is hírt adunk. Ezzel valamennyi olyan magyar egyetemet figyelemmel kísérünk, amely szorosan kötődik a járműiparhoz.

Szerző: | 2010.09.20. 09:41

Nem csak a Mercedesre figyel az új kecskeméti rektorhelyettes

– A Daimler a nagyvállalatokhoz hasonlóan alapvetően provinciális, azaz igényeit közvetlen környezetéből szeretné kielégíteni – mondja Palkovics László professzor, a Kecskeméti Főiskola új, stratégiai rektorhelyettese, aki mindhárom kar érdekeit szem előtt tartva kíván dolgozni.

Szerző: | 2010.09.15. 07:18

Megameter: benzinüzemű autó, harminc milliliteres tankkal

A Kecskeméti Főiskola csapata túlszárnyalta a májusi Shell Eco-marathonon felállított magyar csúcsot, a Megaméterrel 1941 kilométeres eredményt értek el - ennyit mennének egy liter benzinnel. Néhány napja kapott műhelyükben látogattuk meg a csapatot.

Szerző: | 2010.09.11. 12:51

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink