Oktatás

Nagy az érdeklődés a logisztikus és a hegesztő képzések iránt

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára fontosnak nevezte, hogy minél többen éljenek a - 2015 szeptemberétől - ingyenes második szakképesítés lehetőségével, mivel egy új szakma megszerzésével érdemben bővülnek a lehetőségek a munkaerőpiacon.

Szerző: MTI | 2017.01.10. 08:37

Autóipari cégek is profitálhatnak majd a kecskeméti egyetem dióda lézerközpontjából

Magyarországon elsőként épül kutatás-fejlesztési és oktatási célokat egyaránt szolgáló dióda lézerközpont a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara mellett - közölte Weltsch Zoltán, az egyetem anyagtechnológia tanszékének vezetője. A lézerközpont építése várhatóan még az idén elkezdődik. A tervezett kutató-fejlesztő munka pedig előreláthatólag jövőre veszi kezdetét.

Szerző: MTI | 2017.01.09. 13:24

Ötödik helyen végeztek a magyar szakmunkástanulók a nemzetközi versenyen

Budapesten köszöntötték a Göteborgból hazatért fiatalokat. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön arra kérte a magyar csapat versenyzőit, hogy segítsék a következő időszak indulóinak felkészítését, hiszen Magyarországon rendezik meg 2018-ban EuroSkills versenyt.

Szerző: MTI | 2016.12.22. 11:13

Elő az iPadekkel! Mobile-learning az Audi Hungariánál

Az Audi Hungaria duális szakképzésében az idei évtől nem hangzik el többé az a mondat, hogy a diákok tegyék el mobil eszközeiket az óra alatt: közel 100 tanuló számára 50 darab iPad áll rendelkezésre, hogy önállóan készítsék el elektronikus tananyagaikat.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2016.12.19. 14:44

252-en jelentkeztek gépészmérnök mesterképzésre

Mintegy öt és fél ezren jelentkeztek a 2017 februárjában induló felsőoktatási keresztféléves képzésekre, közülük a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Szerző: MTI | 2016.12.13. 08:26

Varga István: belekezdünk az autonóm járműirányítási mérnökök képzésébe

A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának vezetőjével az aktuális, illetve közelgő járműipari megatrendek által diktált képzési változásokról beszélgettünk. Szóba került az is, hogy az elektromos hajtás az önvezető autók miatt fog csak igazán elterjedni.

Szerző: Gégény István | 2016.12.06. 08:38

Autóipari vállalatok finanszírozzák az ELTE legjobb informatikushallgatóinak tanulását

A Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley támogatásával az ELTE Informatikai Kar havi 50 ezer forintos ösztöndíjjal támogatja azokat az első éves egyetemi hallgatókat, akik középiskolai tanulmányaik során kiemelkedő eredményt értek el matematikából vagy informatikából, és felvételt nyertek a programtervező informatikus szakra. Az ösztöndíjakat 2016. november 9-én adták át az ELTE lágymányosi kampuszán.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.11.10. 11:03

Motortechnikai előadássorozat indul a győri egyetemen

Idén ősszel tizenhetedik alkalommal rendezik meg Győrben A jövő mobilitása előadássorozatot, melyet a Széchenyi István Egyetemen belül a Belsőégésű Motorok Tanszék, az Audi Hungaria Motor Kft. közreműködésével szervez.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.10.28. 12:16

Kitüntették a legjobb jármű- és gépészmérnökhallgatókat Győrben

A Széchenyi István Egyetem legkiválóbb hallgatói kilenc féle ösztöndíjat vehetnek át az Universitas-Győr Alapítvány október 25-i ünnepségén. Az átadandó félszáz ösztöndíj számszerűsítve 7,9 millió forintos támogatást jelent a minőségi munkában, a tanulásban legjobb hallgatóknak.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.10.25. 11:35

« ...3456789... »
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink