Gyártósor Új rekord: 18 millió autót gyártott a Skoda

Új rekord: 18 millió autót gyártott a Skoda

autopro.hu | 2016.02.06 06:58

Új rekord: 18 millió autót gyártott a Skoda

A márka 1905 óta foglalkozik járműgyártással, az azóta eltelt időszakban jutottak a lenyűgöző számig. A jubileumi modell egy lézerfehér Superb Combi, ami a kvasiny-i üzemben gördült le a gyártósorról.

Hirdetés

A Kvasinyban található üzem történetének legjelentősebb bővítése és korszerűsítése zajlik éppen, közel 7 milliárd cseh korona értékben. Az elkövetkező években a kelet-csehországi gyáregység éves gyártókapacitása 280 ezer darabra bővül. Ennek érdekében további 1 300 új munkahely teremtését tervezi a márka Kvasinyban. A jubileumi ünnepség napján kezdte meg működését az új kísérleti csarnok, ahol ötven dolgozó kezdhette meg a munkáját.

A kvasiny-i üzem egyike a márka három gyártási helyének Csehországban. Az itt készülő Yeti mellett a Superb és a Superb Combi modellek is itt gördülnek le a gyártószalagról. A jövőben a SUV modelljeinek gyártása fontos szerephez jut a gyáregység életében. 2015-ben hozzávetőleg 150 ezer Skoda Kvasiny üzemében, amely jelenleg 4500 dolgozónak ad munkát, s ezzel Hradec Králové régiójának egyik legnagyobb ipari munkáltatója.

A márka története 1895-ben indult Mladá Boleslavból. Az 52 évvel később, 1947-ben alapított kvasiny-i gyár az egykori Csehszlovákia második legfontosabb termelési helyszíne volt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink