Gyártósor Új présüzemi gyártósort helyezett üzembe a VW Hannoverben

Új présüzemi gyártósort helyezett üzembe a VW Hannoverben

autopro.hu | 2015.10.19 10:15

Új présüzemi gyártósort helyezett üzembe a VW Hannoverben

A Volkswagen a kishaszon-járműveket gyártó, hannoveri gyárában üzembe állította Európa egyik legnagyobb és legfejlettebb szervós présgépet.

Hirdetés
Présüzemi gyártósor a hannoveri VW-üzemben

Az új gyártósoron több mint száz embert foglalkoztatnak. A berendezéssel a VW-haszonjárművekhez és a csoporthoz tartozó más márkáknak is tudnak karosszéria-elemeket gyártani. Ezzel a fejlesztéssel részben helyettesítik a présüzem egy régi gyártósorát is.

Az új gyártósornak épített csarnok 194 méter hosszú, 42 méter széles és 30 méter magas. A Schuler cég által gyártott berendezést 94 méter hosszú és 22 méter széles, egy ekkora területen nagyjából 215 Volkswagen Amarok tudna parkolni. A gép tömege 3300 tonna, ez 1740 Amaroknak felel meg.

15 motor vezérli a rendszert, a nyomatéka pedig összesen 600 ezer newtonméter. A gép teljes préselési ereje 9100 tonnányi. Többek között a Volkswagen Transporter T6-hoz és a konszernhez tartozó leányvállalat, a Porsche Panamera modelljéhez készülnek vele alkatrészek. A gép négy részén percenként 68 alkatrész tud készíteni.

Kiemelt Partnereink