Gyártósor Átszervezés jön a BMW gyáraiban

Átszervezés jön a BMW gyáraiban

autopro.hu | 2016.03.22 08:35

Átszervezés jön a BMW gyáraiban

Költséghatékonysági okokból elkülöníti az első- és hátsókerék-hajtású modellek készítését a bajor gyártó.

Hirdetés

Átalakítja termelését a BMW: az egyes üzemek innentől csak első-, illetve csak hátsókerék-meghajtású járműveket készítenek majd, az átalakítás végrehajtása után mindössze egyetlen olyan gyár lesz, ahol mindkét meghajtással készítenek autókat, írja az autonews.com.

A jövőben felépíteni tervezett üzemek közül négy csak első-, míg öt gyár kizárólag hátsókerék-meghajtású modelleket készít majd. Összkerék-meghajtású járművek készítésére minden üzem – meglévők és a tervezettek is – képes lesz.

A BMW az üzemek gépesítettségét is növeli

A változás egy másik fontos eleme a „Manufacturing 4.0” program indítása, vagyis a digitalizálás és a logisztika fejlesztése, a robotizáltság növelése. Oliver Zipse, a BMW gyártási vezetője szerint a módosítással éves szinten a költségek öt százalékos csökkenése is elérhető.

Zipse szerint a változtatásnak a regensburgi gyárban lesz a legnagyobb hatása, jelenleg ugyanis a bajorországi egységben zajlik a legösszetettebb munka, itt kilenc modellt készítenek három különböző platform felhasználásával. Három év múlva ez az üzem csak elsőkerék-meghajtású autókat készít majd.

Kiemelt Partnereink