Gyártósor Sosem volt még ilyen pontos a fröccsöntés szimulálása

Sosem volt még ilyen pontos a fröccsöntés szimulálása

autopro.hu/B.B. | 2016.10.03 15:01

Sosem volt még ilyen pontos a fröccsöntés szimulálása

A francia Transvalor új szoftvert fejlesztett, ami még széleskörűbbé és pontosabbá teszi a műanyaggyártás tervezhetőségét.

Hirdetés

A ciklusidők és a felmerülő költségek minimalizálása minden gyártási folyamatban kulcsfontosságú – így van ez a fröccsöntés terén is. Ezen a területen a Transvalor nyújt segítséget, hiszen a franciák szoftvere még a legösszetettebb folyamatokat is képes pontosan leképezni, legyen szó különféle injektálásról, vagy az anyagokat érő legváltozékonyabb hőhatásokról.

A fejlesztők szerint a szoftver kezeléséhez a kívánt alkatrész ismeretén kívül semmilyen egyéb szaktudás nem szükséges, így az akár a kisebb gyártók virtuális tesztjeinél is nagy szolgálatot tehet, míg a legnagyobb vállalatok számára például az optimalizálás felgyorsítása és az anyagfelhasználás minimalizálása teheti vonzóbbá a REM3D névre keresztelt programot.

Az előre betáplált választási alternatívák és funkciók nagy száma a még egyedibb és még innovatívabb termékek virtuális megalkotásának és tulajdonságaik teszteléséhez is hozzájárulhat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink