Gyártósor Roadshow robotokkal

Roadshow robotokkal

autopro.hu | 2014.11.12 15:25

Roadshow robotokkal

Roadshowjának győri állomásához érkezett a FANUC, FESTO és PILZ rendezvénysorozata. Az ipari robotokkal foglalkozó vállalat irodavezetője, Mezei Tamás beszélt az ipari biztonságtechnika és energiahatékony automatizálás köré épülő eseménysorozatról.

Hirdetés

A rendezvénysorozat november 4-én kezdődött, s az ország öt városában rendezik meg: Nyíregyházán, Győrben és Kecskeméten már megtartották, a következő állomás Székesfehérváron lesz, majd legutoljára pedig a cég központjában, Törökbálinton.

– A vonatkozó előírásoknak eleget tevő automatizált gépek, robotcellák felépítése a legfejlettebb energiatakarékos és biztonsági megoldások alkalmazásával, egyedi megfogók az alkatrészek mozgatásához és pozicionálásához, energiamegtakarítási lehetőségek a sűrítettlevegős-rendszerekben és robot szervo hajtásokban, műszaki tanfolyamok, melyek a gyártókörnyezetben alkalmazott technológiákat megjelenítő taneszközökön kínálnak gyakorlati tudást, így segítve elő a hatékony és biztonságos gyártás megvalósítását az üzemekben – sorolta Mezei Tamás a témákat.

Az eseménysorozatot azzal a céllal rendezték meg, hogy tájékoztassák az iparban ténykedőket és azt az kiszolgáló cégeket az aktualitásokról. Az előadások témái nemcsak elméletben kaptak helyet, hanem a résztvevők a gyakorlatban ki is tudták próbálni a szóban forgó berendezésket. A látogatók számára a legérdekesebb talán a kamerával szerelt FANUC-robot volt, valamint a FESTO innovatív megfogói és a Pilz 3D-s biztonsági szenzora.

A rendezvény minden helyszíne egy-egy oktatási intézmény, ez alól egyedül a Törökbálint kivétel. Mezei Tamás azzal indokolta a helyszínválasztást, hogy fontos célcsoport a cégek mellett a hallgatók is és a frissdiplomások.

– Vállalatunknál jelenleg is dolgozik olyan munkatárs, akit egy korábbi roadshow alkalmával ismertünk meg egyetemistaként, éppen itt, a győri Széchenyi István Egyetemen. Ma már főállásban dolgozik nálunk.

Kiemelt Partnereink