Gyártósor Negyedszázada ontja magából a VW a Golfot

Negyedszázada ontja magából a VW a Golfot

autopro.hu | 2016.02.21 06:19

Negyedszázada ontja magából a VW a Golfot

Huszonöt éve gördült le zwickaui járműgyár gyártósoráról az első Golf. Azóta a másodiktól a hetedik generációig több, mint 2,7 millió darabot gyártottak a sikermodellből Szászországban.

Hirdetés

Egy 1991-ben kiadott sajtóközleményben az szerepelt, a járművek a Volkswagen által szállított alkatrészekkel készülnek, továbbá a napi gyártási mennyiségnek 1991 közepére el kell érnie a 150 darabot, 1991 végéig pedig egészen 350 darabra kell emelkednie. Napjainkban munkanaponként akár 1 150 Golf modell is készülhet. A Golf minden idők legnagyobb darabszámban gyártott Volkswagen modellje.

Jens Rothe, a Volkswagen Sachsen GmbH központi üzemi tanácsának elnöke így kommentálta a jubileumot: a zwickaui gyár számára a Golf egy kiemelkedő fontossággal bíró modell. 2013 májusában a Variant gyártásindításával a szászországi üzem első alkalommal kapott felelősségteljes megbízást egy sorozatgyártású modell vezető gyártóhelyszíneként. Azóta ez fontos kiegészítő pillérré nőtte ki magát.

Napjainkban Golf, Golf Variant, Passat Variant modellek, illetve a Phaeton és a Bentley Continental karosszériája készül a szászországi üzemben.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink