Gyártók Motorkerékpárokra összpontosít a BMW

Motorkerékpárokra összpontosít a BMW

autopro.hu | 2015.05.08 07:49

Motorkerékpárokra összpontosít a BMW

A BMW csoport az elkövetkező években több mint 100 millió eurós beruházást hajt végre berlini telephelyének termelésnövelése érdekében, valamint felépíti a motorkerékpár-szegmens legmodernebb logisztikai központját. A jelenlegi termelési kapacitás csaknem duplája lesz és tovább növelik a berlini gyár kibocsátását és új munkahelyeket hoznak létre.

Hirdetés

A beruházás nemcsak a fényezőüzem felépítésére, hanem a logisztikai kapacitások optimalizálására is fókuszál. Még ez év tavaszán egy új, modern logisztikai központ alapkövét teszik le. A BMW már 2012-ben is a hosszútávú növekedést tartotta szem előtt, amikor megvásárolta Spandauban, a gyár szomszédságában fekvő mintegy 40 000 négyzetméteres gyárterületet.

Ezen a területen épül fel az új, részben automatizált logisztikai központ, amely két emeletével és 35 000 négyzetméteres alapterületével a motorkerékpárgyárak legmodernebbje lesz. Már messziről látható lesz az épület magja, egy 40 méter magas raktári magasállvány 32 000 tárolórekesszel. Az új épület közvetlen kapcsolatban áll majd a gyárral, amivel naponta körülbelül 500 belső szállítást lehet megtakarítani. Ezáltal minden nap több mint egy millió alkatrész juthat el az összeszerelő üzembe. Az új logisztikai központ várhatóan 2017-ben nyitja meg kapuit.

BMW motorkerékpár-gyártás több mint 45 éve Berlinben
Több mint 45 éves múltra tekinthet vissza a berlini BMW motorkerékpár-gyártás, hiszen 1969 óta a berlini telephely a BMW motorkerékpár-gyártás központja: ezalatt több mint 2,74 millió kétkerekű hagyta el az összeszerelő-csarnokot. 2014-ben érte el az üzem az éves kibocsátási rekordját, több mint 125 000 járművet gyártottak. Csúcsidőben körülbelül 72 másodpercenként gördül le egy új motorkerékpár a futószalagról, ami naponta nagyjából 680 legyártott egységet jelent.

A berlini üzem a BMW-csoport egyetlen olyan gyára, ami motorkerékpárok, robogók és alkatrészek komplett gyártását végzi. A brazíliai és thaiföldi összeszerelő üzemeket magában foglaló nemzetközi gyártási rendszerben a berlini telephely vezető egységként funkcionál és ezzel a motorkerékpár-gyártás stabil alapját adja.

Kiemelt Partnereink