Gyártósor Merre halad a gyártás jövője?

Merre halad a gyártás jövője?

autopro.hu | 2015.10.21 07:24

Merre halad a gyártás jövője?

Az 57. Nemzetközi Gépipari Vásár öt napja alatt 32 országból 1504 kiállító mutatta be termékeit közel 75 ezer látogatónak a csehországi Brno városában.

Hirdetés

Az európai és a csehországi ipar fellendülése jó hatással van a kapcsolódó vállalkozások befektetési hajlandóságára, ez a tény nagy érdeklődést generált a váráson bemutatott termékek és megoldások iránt is. A kiállítás ugyanakkor iránymutatóként is szolgált: lehetőséget adott az ipar 4.0 koncepciójának égisze alatt az intelligens gyártási folyamatok megismerésére is - mutatott rá beszámolójában a Techmonitor.

A kiállítók különösen nagyra értékelték, hogy a látogatók nagyrészt konkrét befektetési elképzelésekkel érkeztek a Brno-i Kiállítási Központba, számos üzlet már a kiállítás ideje alatt megköttetett. Kiállítói oldalról Magyarországot idén a Borsodi Műhely Kft., az ISD Dunaferr, a LUC Csoport, az NCT Ipari Elektronikai Kft., a ProCAM Műszaki és Fejlesztő Kft., a SIC Hungary Rubber Products Kft. és a SZEPLAST Zrt. képviselték.

(Fotó: Techmonitor)

Az MSV állandó céljai közé tartozik az új fejlesztési irányok átfogó ismertetése, idén pedig az ipar 4.0 témaköre szolgáltatott ehhez új impulzusokat. Az úgynevezett negyedik ipari forradalom átfogó digitális hálózat létrehozását feltételezi a hozzáadott érték létrehozásának minden elképzelhető szintjén a termékfejlesztéstől a logisztikáig.

A kiállító cégek 47 százaléka külföldről érkezett, idén Korea és a kínai Hebei tartomány volt a kiemelt vendég. Az egynapos „megfordított vásár” koncepciója is sikeresnek bizonyult, menynek során az Európában megtelepült japán gyártócégek kerestek helyi kereskedőket a gyáraik speciális alkatrészekkel és anyagokkal történő ellátásához. A mintegy 75 ezer látogató 10 %-a érkezett külföldről, összesen 50 országból. Különösen nagy külföldi delegációk érkeztek Oroszországból, Kínából, Dél-Koreából és Üzbegisztánból.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink