Gyártósor Mayer Gábor: lesz, aki gépeket irányít, és lesz, akit a gépek irányítanak

Mayer Gábor: lesz, aki gépeket irányít, és lesz, akit a gépek irányítanak

autopro.hu/P.M. | 2017.02.02 08:36

Mayer Gábor: lesz, aki gépeket irányít, és lesz, akit a gépek irányítanak

Egyelőre nem világos, milyen szakemberekre lesz szükség a jövőben. Az ipari forradalom olyan tantárgyakat fog létrehozni, amelyek nem hogy nincsenek, de még csak nem is gondoltunk rá, hogy szükségesek lesznek. Az Informatikai- Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetségének főtitkára szerint azonban mielőbb rendet kell tenni a fejekben.

Hirdetés

A főtikár interjút adott a trendfm.hu-nak, ahol azt mondta: fontos lenne tudnia a pályakezdőknek, hogy mi vár rájuk a munkaerőpiacon a következő 10-20-30 évben, továbbá ennél is fontosabb, hogy azok, akik az iskolarendszert irányítják, tisztában legyenek azzal, milyen szakemberekre van szükség a (közel)jövőben.

– Az optimisták azt mondják, minden, digitalizáció miatt megszűnő munkahely egy újabbat fog teremteni. Erre vonatkozóan még nincsenek komolyan vehető felmérések. Az viszont biztos, hogy a különböző ipari forradalmak alapján azt mondhatom, a munkaerő nem vész el, csak átalakul. A jövőben lesz, aki gépeket irányít, és lesz, akit a gépek irányítanak. Mindenki döntse el, hogy a kettő közül melyikre képes, melyiket akarja.

Kiemelt Partnereink