Gyártósor Leállította a Passatok gyártását a VW

Leállította a Passatok gyártását a VW

autopro.hu | 2016.02.01 08:43

Leállította a Passatok gyártását a VW

Technikai problémák mellett a megzuhant kereslet is hozzájárult a kényszerű lépéshez. A sebességváltók gyártása is szünetel.

Hirdetés

A Volkswagen felfüggesztette a termelést Emden-i gyárában, miután erősen visszaesett az érdeklődés az ott készülő Passat modellek iránt. A leállást közvetlenül az egyik üzemrészben felmerülő hiba előzte meg. A gyárban szedán, coupe és kombi kivitelű Passatok készülnek. A Reuters értesülései szerint a január 29-én elrendelt leállás a következő héten is folytatódhat, mintegy 9600 munkatárs nem veszi fel így a munkát.

Egy másik német gyárban, Kasselben is felfüggesztette a vállalat egyes üzemegységek termelését, leginkább a sebességváltók gyártását érinti a várhatóan február 1-jén, 5-én és 8-án is fennálló kényszerszünet. A gyár teljes munkatársi létszáma 16 ezer, ám közülük csak 400 dolgozó tevékenységét függesztették fel ezáltal.

Bár a leállások összefüggésbe hozhatók a visszaeső kereslettel, nem tűnik úgy a jelenlegi információk alapján, hogy hosszabb pihenőt rendelne el a Volkswagen.

Kiemelt Partnereink