Gyártósor Hibrid SUV sereggel hódítaná meg Amerikát a Mercedes-Benz

Hibrid SUV sereggel hódítaná meg Amerikát a Mercedes-Benz

autopro.hu | 2015.09.22 09:10

Hibrid SUV sereggel hódítaná meg Amerikát a Mercedes-Benz

Német gyártóról az USA kapcsán óvatosan illik írni ezekben a napokban, de azért van élet a VW-botrányon túl is. Az 1,3 milliárd dolláros befektetés révén akár át is rendeződhet a piac.

Hirdetés

- High-tech gyártóhellyé fejlesztjük a Tuscaloosa városában található gyárunkat, ezáltal rugalmasabban, hatékonyabban és még inkább csúcsminőségben gyárthatjuk autóinkat – jelentette be Markus Schäfer, a Mercedes-Benz személyautós üzletága menedzsmentjének tagja.

A megközelítőleg 356 milliárd forintnak megfelelő invesztíció fő célja a SUV modellek termelésének felpörgetése, új generációk gyártása, beleértve a hibrid meghajtású nagytestű járműveket is. Az összeszerelő üzem és a karosszéria részleg fejlesztése mellett az IT rendszer és a logisztika korszerűsítésére is jut forrás. Az informatikai terület megújulása kulcskérdés, hiszen minél több folyamatot digitalizálni kívánnak a németek amerikai gyárukban.

A testes R-osztály tagjait már most is gyártja az amerikai üzem

A bővítés és a korszerűsítés mellett 300 új munkahely is létrejön, tehát nem állítható, hogy az automatizálás veszélyeztetné a humán munkaerő jövőjét.

A leendő, 125 ezer négyzetméteres karosszériaüzem a legújabb könnyűszerkezetes technológiáknak ad majd helyet, a jelenlegi összeszerelő csarnokot további 13 ezer négyzetméternyi felülettel bővítik. Utóbbi részleg esetében főleg a „házasság” munkaállomás mérete és variálhatósága növekszik – itt épül ugye egybe az alváz a karosszériával.

Az 1995-ben alapított gyárra eddig 4,5 milliárd dollárt költött erre a Mercedes-Benz, vagyis a mostani újabb befektetés az eddigi két évtizednyi ráfordítás közel egyharmadának felel meg. Nem túlzás tehát nagy lökésről beszélni, a hibrid SUV modellek iránt pedig nyilvánvalóan nagy kereslet lesz a jövőben a tengerentúlon.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink