Gyártósor Ha nincs hálózat, nincs termelés sem

Ha nincs hálózat, nincs termelés sem

Controsys Irányítástechnikai Kft. | 2017.06.20 13:00

Ha nincs hálózat, nincs termelés sem

A Softing GmbH átfogó tapasztalattal és megbízható megoldásokkal rendelkezik a PROFINET hálózatok átvételi tesztjeinek, monitorozásának és diagnosztikájának területén.

Hirdetés

A TH-SCOPE diagnosztikai alkalmazása az aktuális helyzetnek megfelelő busz topológiát készít, a hálózaton lévő állomások számát, állapotát, a hálózat terhelését, az egyes eszközök firmware verzióit és sorrendjét megjeleníti. Jelentések készülnek az eszközök hibaüzeneteiről, a teljesítményről, a használt protokollokról, dokumentálásra kerülnek a tervezett és a tényleges konfiguráció közti különbségek is. Ezzel felgyorsítható az üzembehelyezés, a rendszer átadása, a hálózati hiba megtalálása. Lehetséges egy vagy több PROFINET és/ vagy PROFIBUS hálózat működése mellett azok folyamatos diagnosztizálása. Megjeleníthetők a hálózatot használó eszközök (PLC-k, gateway-k, IO modulok, menedzselt kapcsolók,) és ezen hálózati komponensek minden lényeges konfigurációs és üzemi paramétere, a számított üzemi statisztikák, diagnosztikai jelentések. Hiba esetén automatikus email üzenetet küld , hasznos hibakeresési javaslatokat ad. A hálózatra és eszközre vonatkozó adatok a diagnosztika után akár egy hónappal is elérhetőek. Naplófájlok készülnek.

Biztonságot ad: A szoftver olyan standard Ethernet eszközöket is észlel, mint pld. szerverek vagy videokamerák: ezek a hálózati konfigurációban ugyan nincsenek felsorolva, de a biztonságot és stabilitást befolyásolhatják. Valamennyi hálózati eszközt az IT szabványos SNMP protokollal lehet megjeleníteni. Sokféle ipari Ethernet hálózatra: a program a PROFINET-en és PROFIBUSon kívül megfigyelés alatt képes tartani EtherNet/IP és ModbusTCP hálózatokat is, egyetlen alkalmazás keretein belül.

Controsys Irányítástechnikai Kft.

www.controsys.hu

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink