Gyártósor Európába igyekszik a Dodge?

Európába igyekszik a Dodge?

autopro.hu/B.B. | 2016.06.20 15:07

Európába igyekszik a Dodge?

Mexikóból Olaszországba kerülhet a Journey modell gyártása, a gyártó a lépéssel több legyet ütne egy csapásra.

Hirdetés

Európában, pontosabban Olaszországban készülhet 2019-től a megújult Dodge Journey crossover, írja beszállítóktól származó információkra hivatkozva az autonews.com. A következő generációs Journey, mely Európában Fiat Freemont néven fut, gyártási helyének áthelyezésének több oka is van.

Az egyik legfontosabb, hogy a gyártó Észak-Amerikában komolyabb kapacitásokat tudna felszabadítani, így bővíteni tudná a helyi piacon népszerű Jeep SUV-ok és pickupok termelését. A Journey pedig pont a kevésbé kihasznált európai üzemet látná el munkával, javítva a konszern hatékonyságát. A kocsi továbbá az Alfa Romeo Giuliaval közös alapokra épülne, amivel egyszerűsödne az Európában gyártott modellek összeszerelése. Ez az előny egyben a hátsókerék-meghajtás szerepének növekedését is magával hozhatja.

A Journey az FCA népszerű modelljeinek egyikre, hajtáslánca viszonylag réginek, de hatékonynak mondható: többek között az eddigi négysebességes automata váltónak köszönhetően A Journey a gyártó egyik legtakarékosabb autója. Amennyiben 2019-től valóban a hátsókerekes (illetve igény szerint az összekerekes) hajtásra kerül a hangsúly, az autonews.com szerint az leendő nyolcgangos váltóval párosulva a vevők a korábbinál már iszákosabb autóra számíthatnak.

Kiemelt Partnereink