Gyártósor E-hajtás: még jobb hatékonyság és teljesítmény egyetlen alkatrésszel

E-hajtás: még jobb hatékonyság és teljesítmény egyetlen alkatrésszel

autopro.hu/B.B. | 2016.10.07 11:40

E-hajtás: még jobb hatékonyság és teljesítmény egyetlen alkatrésszel

A GKN Driveline eDrive a plug-in hibridek számadatait javíthatja még tovább, várhatóan az európai autógyártókkal közös termelés 2019-ben indulhat.

Hirdetés

A jelenleg elérhető elektromos hajtárláncokhoz képest kisebb, könnyebb és egyszerűbb az a technológiai megoldás, melyet a GKN Driveline fejlesztett, írja a The Engineer. Az eDrive névre hallgató újdonság lehetővé teszi az autógyártóknak, hogy egyetlen modullal megvásárlásával helyettesíthessék az eddig több különböző alkatrész integrálását kívánó folyamatot.

A modul egy vízhűtéses elektromotort és invertert, valamint egy egysebességes eAxle váltót tartalmaz. Az elektromos hajtás komplexebbé és kisebbé tétele általánosan javítja az e-autók hatékonyságát: a 300 milliméter magas és 325 széles elem súlya 54 kilogramm – ezzel körülbelül két centivel kisebb és 2,5 kilogrammal könnyebb, mint a hasonló funkciót ellátó jelenlegi alkatrészek.

Az eDrive rendszer 65kWh teljesítményű, szükség szerint pedig akár kétezer Nm-es nyomatékot is továbbíthat a hátsó kerekekre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink