Gyártósor Alagútban teszteli a fényt az Audi

Alagútban teszteli a fényt az Audi

autopro.hu | 2015.02.20 10:04

Alagútban teszteli a fényt az Audi

Az Audi új kompetenciaközpontot hoz létre az ingolstadti üzem területén. Ez az autózható földalatti alagút 120 méter hosszú és elsősorban az innovatív világítási megoldások, valamint a kamera alapú vezetéstámogató világításrendszerek fejlesztése szempontjából kínál lehetőségeket.

Hirdetés

Az Audi konszern központi telephelyén megvalósuló új világítástechnikai központ Európa legnagyobb autózható világítás-fejlesztő alagútja. A mattfeketére lakkozott alagút megfelelő környezetet kínál a fejlesztő mérnökök számára az olyan rendszerek tökéletesítésére, mint az adaptív fényszórók vagy a kamera alapú vezetéstámogató világításrendszerek. Ezek a rendszerek segítenek elkerülni a szembejövők vakítását tovább növelve a közlekedésben résztvevők biztonságát.

A világítástechnikai központ és a lézerlabor egy tizenegy emeletes épület alatt kapott helyet, ahol a 9 méteres belmagasság kialakítása és a zavaró zajok kiszűrése óriási kihívást jelentett a statikusok számára. Az alagút a közutakhoz hasonló borítást kapott. Az új kompetencia központban a fejlesztő mérnökök és az Audi formatervezésért felelős csapata különösen szorosan működnek együtt, hogy az új ötletek még gyorsabban megvalósuljanak és a lehető leghamarabb megjelenjenek a szériagyártásban. A motorsport részleg kollégái is értékes impulzusokkal szolgálnak a világ legkeményebb tesztkörülményei között, a versenypályán szerzett tapasztalataikkal.

– A xenon plus fényszórótól indulva a mátrix LED fényszórón át egészen a lézerfény alkalmazásáig immár 20 éve úttörő világítástechnikai megoldások sorát alkalmazzuk sorozatgyártású modelljeinknél. A világítás része az autó esztétikus megjelenésének és egyre inkább a kölcsönös információátadás egyik csatornájaként tekintünk rá – nyilatkozta Ulrich Hackenberg, Audi AG igazgatótanácsának műszaki fejlesztésekért felelős tagja.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink