Gyártósor 38 év után készült el a jubileumi G-osztály

38 év után készült el a jubileumi G-osztály

autopro.hu/B.B. | 2017.07.26 12:30

38 év után készült el a jubileumi G-osztály

Elkészült a Mercedes ikonikus terepjárójának háromszázezredik példánya. Az évek során sokat változott az egykor katonai célokra fejlesztett gép, de a robosztus és megbízható jelzők máig hűen kísérik.

Hirdetés

Miközben egyre közeleg negyvenedik születésnapja, elkészült a Mercedes Geländewagen, vagyis G-osztály háromszázezredik példánya. A 38 éve gyártott gép ikonikus alakja a gyártó kínálatának, és alapos oka van annak, hogy ennyi ideje bérelt helye van a termékpalettán.

A G-osztály szürke haszongépjárműként kezdte pályafutását, strapabíró, megbízható és viszonylag egyszerű műszaki felépítését annak köszönheti, hogy katonai és egyéb munkafeladatokra szánták. A fogyasztói piac viszont hamar felfigyelt az egyedi és demonstratív külsővel megáldott gépre, így az munkagépből lassan életstílust közvetítő utcai járművé vált. Míg a műszaki alapok különösebben nem változtak az évek során, a kocsi olyan tartozékokat kapott, mint a bőr belső, a xenonlámpák, és a krómozott gallytörőrács.

A G-osztály eddigi teljes pályafutása alatt a Magna grazi üzemében készült, legyen szó akár az olyan különleges kivitelekről, mint a 6x6-os G63, vagy épp a luxus Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Persze a kézzel készült stílusnak megvan az ára, a jubileumról beszámoló autoblog.com szerint a kocsi árazása dollárban is legalább hat számjegyű.

A mostani ünnepi darab, a háromszázezredik G-osztály egy G500-as, kék (egészen pontosan: Designo Mauritius Blue Metallic színezésű) modell, mely fehér varrású fekete bőr üléseket kapott, míg az off-road csomag 16 colos felniket és tetőcsomagtartót takar. Ha kicsit furcsának tűnik a kiegészítők összeállítása, az azért lehet, mivel a típus konfigurációját a Facebookon szavazhatták meg a modell rajongói.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink