Gyártók Üzent a német közlekedési miniszter a Teslának

Üzent a német közlekedési miniszter a Teslának

autopro.hu/B.B. | 2016.10.18 09:38

Üzent a német közlekedési miniszter a Teslának

Egyre több kritika éri az autógyártó marketingtevékenységét, Alexander Dobrindt is arra kérte Elon Musk cégét, ne használják az Autopilot kifejezést.

Hirdetés

Azt sugallja a vezetőknek, hogy nem kell az autóvezetésre figyelniük – ezzel indokolta a német közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős miniszter, hogy arra kérte a Teslát, ne az Autopilot kifejezéssel reklámozzák autóikat. Nem ez az egyetlen ilyen kritika a gyártóval szemben, írja az Automobilwoche.

Bár a kritika egyszerűnek és jogosnak tűnik, a Tesla aligha teljesíti a német miniszter kérését, legalábbis erre utal a gyártó válasza. Elon Musk cége szerint a polgári, sőt az űrrepülés esetében is már évtizedek óta használják az Autopilot (vagyis robotpilóta) kifejezést, csakhogy mivel még a legfejlettebb repülőgépek sem képesek teljesen önállóan eljutni egyik pontból a másikba, azok éppúgy igénylik az emberi felügyeletet, mint az elektromos Teslák. Magyarul az amerikai gyártó azt használja ki, hogy a köztudatban mást értünk a „robotpilóta” fogalma alatt, mint ami az valójában.

Hogy lesz-e változás a Tesla egyre többek által kifogásolt reklámjaival kapcsolatban, még nem tudni, ám az Egyesült Államokban már jogi útra terelt ügy aligha kecsegtet sok jóval Elon Musk cége számára. Bár Európában még nincs szó bírósági perről, a német közlekedési miniszter megszólalása akár erős figyelmeztetésnek is tekinthető.

Kiemelt Partnereink