Gyártók Újabb neves versenysorozatot hagy ott a VW-konszern

Újabb neves versenysorozatot hagy ott a VW-konszern

autopro.hu/B.B. | 2016.11.03 10:40

Újabb neves versenysorozatot hagy ott a VW-konszern

Miután véglegessé vált, hogy az Audi hamarosan elköszön Le Mans-tól, kiderült, a VW a WRC ralibajnokságnak int búcsút.

Hirdetés

A 2016-os az utolsó szezon a World Rally Championship résztvevőjeként a VW számára, jelentette be a márka kutatási-fejlesztési vezetője. Frank Welsch szerint a döntéssel a német gyártó motorsportokkal kapcsolatos legsikeresebb korszaka zárul le. Bár a részleg 200 alkalmazottjának Polo WRC 2017-es modelljén végzett munkája ezzel lényegében kárba megy, a dolgozók munkája megmarad, hiszen a gyártó a szakembereknek új feladatokat szán, írja az Autocar.

Igaz, a hivatalos indoklásban nem szerepelt egyértelműen a konszern dízelbotránnyal kapcsolatos takarékoskodása, mivel az Audi a nadrágszíj szorosabbra húzása miatt hagyta ott a le mans-i 24 órás versenysorozatot, a WRC-t érintő döntés hátterébe sem nehéz belelátni ezt az okot.

A németek persze nem távolodnak el teljesen a motorsportoktól: az újabb technológiákra való koncentrálás mellé tökéletesen illik például az Audi Formula E-be való beszállása. A gyári WRC csapatot leszámítva a VW továbbra is kínálja versenyautóit, épített versenypályára a Golf GTI TCR-t, ralikrossz esetében a Beetle GRC-t, raliban pedig az R5-ös Polót.

A gyártó 2013-as WRC-ben való megjelenése óta 51 verseny közül 42-szer a VW gépével végeztek az első helyen, a német márka modelljeivel pedig összesen 621 legjobb szakaszidőt értek el a versenyzők.

Kiemelt Partnereink