Gyártók Újabb népszerű Ford gyártása áll le

Újabb népszerű Ford gyártása áll le

autopro.hu/B.B. | 2016.10.18 15:00

Újabb népszerű Ford gyártása áll le

Egyre több homok kerül a Ford fogaskerekei közé: az amerikai autópiac egyik ikonjának számító F-150 modell termelésének egy hetes szünetén kívül három másik gyárban is terven felüli leállásra lehet számítani.

Hirdetés

Nem épp pozitív hírek érkeznek mostanában a Ford háza tájáról: több alkalommal az NHTSA által kezdeményezett vizsgálatokról számoltunk be, melyek akár százezres visszahívásokhoz is vezethetnek, továbbá a Mustang gyenge eladásai miatt kényszerszünetet kellett tartani az üzemekben. Hasonlót rendeltek el most is a gyártónál, ezúttal a F-150 pickup miatt.

A Fordot is megcsapta szeptemberben a lassuló amerikai autópiac szele: miközben az Észak-Amerika legnépszerűbb járművének számító F-150 eladásai augusztusig szépen alakultak, szeptemberben 2,6 százalékkal kevesebb ilyen kocsi fogyott. A megingásra reagálva a Ford egy hetes szünetet rendelt el az F-150-et gyártó kansas city-i üzemben, a szintén ezt a modellt gyártó michigani üzemben egyelőre nem változik a termelési rend.

A következő hetekben három másik Ford-telephelyen is számítani kell kisebb-nagyobb leállásokra: két hétre a Ford Escape és a Lincoln MKC típusok összeszerelése szünetel, de a rövid távon a Fiesta termeléséből is visszavesz a gyártó. A munkarendi módosítások négy üzem összesen 14 ezer munkavállalóját érintik.

Az intézkedések a Ford kasszájára is hatással vannak, a gyártó figyelmeztette befektetőit, hogy a keresletcsökkenés és egy harmadik negyedévben történt visszahívás miatt 10,8-ról 10,2 milliárd dollárra módosította idei adózás előtti profitvárakozásait.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink